Ο Άγιαξ προελαύνει με δικά του παιδιά

388

Ο Άγιαξ την τρέχουσα σεζόν παρατάσσεται με τουλάχιστον 6 ποδοσφαιριστές προερχόμενους από τις ακαδημίες του συλλόγου.

«Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένο» διατυμπανίζει ο σοφός λαός και στην περίπτωση του Άγιαξ φαίνεται να βρίσκει εφαρμογή.

Ο «Αίαντας» 20 στροφές μετά την πρεμιέρα του Ολλανδικού πρωταθλήματος έχει χρησιμοποιήσει 23 ποδοσφαιριστές. Το σπουδαίο της υπόθεσης είναι πως οι 13 από αυτούς προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, στις 16 από τις 20 αναμετρήσεις στην τρέχουσα Ερεντιβίζιε παρατάσσει στη βασική του ενδεκάδα με τουλάχιστον 6 ποδοσφαιριστές να προέρχονται από την ακαδημία. Μάλιστα, 6 είναι οι αναμετρήσεις που 7 βασικοί προέρχοταν από τα σπλάχνα του Άγιαξ ενώ το σπουδαιότερο είναι πως τρις φέτος απέναντι σε Χρόνιχεν, Φένλο και Εξέλσιορ οι 8 εκ των βασικών 11 εξελίχθηκαν μέσα από τα τμήματα Γιονγκ Άγιαξ, τις ακαδημίες του Άγιαξ. 

Ο Καμερουζένος τερματοφύλακας, Αντρέ Ονανά, από τα 18 του στα τμήματα υποδομής του «Αίαντα» δεν έχει λείψει λεπτό μετρώντας 1800 αγωνιστικά λεπτά όντας πρώτος σε χρόνο συμμετοχής. Ακολουθεί, Μάτις Ντε Λιγκτ επίσης γαλουχημένος στο De Toekomst με 1743 αγωνιστικά λεπτά ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Ζοέλ Φέλτμαν με 19 συμμετοχές και 1701 αγωνιστικά λεπτά.  

Αντρέ Ονανά, Μάτις Ντε Λιγκτ, Ζοέλ Φέλτμαν, Ντόνι φαν ντε Μπέεκ, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Τζάστιν Κλάιφερτ, Κάσπερ Ντόλμπεργκ, Μίσελ Ντάικς, Βάτσλαβ Τσέρνι, Σιμ Ντε Γιονγκ, Ντεγιοβάισιο Ζέεφουικ, Σάρελ Έιτινγκ, Ντένις Γιόνσεν oi 13 προερχόμενοι από τα «σπλάχνα» του Άγιαξ που λαμβάνουν χρόνο συμμετοχής την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Ο Άγιαξ παραμένει σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου όντας πρώτος σε επίθεση και άμυνα. Ανέκαθεν η ακαδημία του Άγιαξ αποτελούσε τη «μήτρα» όχι μόνο των Ολλανδών αλλά και των μεγάλων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τροφοδοτώντας με