Μήνυμα-σοκ προπονητή σε γονέα: “Ο γιος σου δεν θα παίξει για να μη βάλει γκολ!

170

Καταγγελίες για διεφθαρμένους αγώνες και αποδεικτικά στοιχεία κατέχει η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, όπως επισημάνθηκαν στην αστυνομική έρευνα της Λάρισας για παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες και στην ένορκη μαρτυρική κατάθεση του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Η “ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ” αποκάλυψε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν εντοπίσει γραπτό μήνυμα που εστάλη από προπονητή εμπλεκόμενης ομάδας της Football League σε γονέα ποδοσφαιριστή. Το γραπτό αυτό μήνυμα ανακοίνωνε στο γονέα ότι ο αγώνας που διεξήχθη στις 24 Οκτωμβρίου του 2017 έπρεπε να λήξει “άσσος με no goal” γι’ αυτό το λόγο δεν θα έπαιζε ο γιος του. Δηλαδή η εμπλεκόμενη ομάδα της Football League που ήταν φιλοξενούμενη σε αυτό το ματς θα έχανε χωρίς να σημειώσει τέρμα.

Επιπλέον, στο μήνυμα αναφερόταν ότι η απόφαση να χρησιμοποιηθούν παίκτες που δεν θα έβαζαν γκολ προερχόταν από τον πρόεδρο της ομάδας.

Έτσι, λοιπόν, και έγινε. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν τον αγώνα, οι φιλοξενούμενοι δεν έβαλαν ούτε ένα γκολ και ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

Με βάση τα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, η εμπλεκόμενη ομάδα της Football League χρησιμοποίησε έναν τερματοφύλακα, δύο αμυντικούς και έναν χαφ που φρόντισαν η ομάδα τους να χάσει στην έδρα της με μεγάλη διαφορά.

Επίσης, αναφορά γίνεται και σε ένα ακόμη αγώνα ανάμεσα σε ομάδες της Football League και της Super League. Ο αγώνας είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωμβρίου του 2017 με νίκη για την ομάδα της Super League με μεγάλη διαφορά στο τελικό σκορ. Στη χειραγώγηση μετείχαν ένας τερματοφύλακας και δύο παίκτες της ομάδας της FootballLeague. Ωστόσο, η ομάδα της Super League δεν μετείχε στη χειραγώγηση.

Στα προς εξέταση στοιχεία οι δικαστικοί λειτουργοί παρατηρούν και μία ακόμη συνάντηση ποδοσφαιρικών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Το γεγονός αυτό  επαναλήφθηκε και στην Κρήτη με στόχο τη χειργώγηση ομάδας της Football League για αγώνα που διεξήχθη στις 19 Νοεμβρίου του 2017.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός διευθυντής της  ίδιας ομάδας στις 25 Οκτωβρίου 2017 έδωσε εντολή σε δύο ποδοσφαιριστές του να έχουν μειωμένη απόδοση μόνο στο α’ ημίχρονο. Με αυτό τον τρόπο πέτυχε ο συγκεκριμένος αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος να είναι «διπλό» στο ημίχρονο για στοιχηματικούς λόγους. Αποδείχθηκε ότι λειτούργησε εν αγνοία του προέδρου της ομάδας του, με τον οποίο είχε σοβαρό επεισόδιο στα αποδυτήρια.

Τα παραπάνω στοιχεία διαβιβάστηκαν από την εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.