Επιτυχημένο το Scouting Camp στο Ρέθυμνο

478

Το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώθηκε το Scouting Camp που διοργάνωσε η Διεύθυνση Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στις 29-30 Ιανουαρίου στο γήπεδο Αρμένων στο Ρέθυμνο βρέθηκαν 226 παιδιά που ήταν γεννημένα από το 2002 έως και το 2005. Συμμετείχαν παιδιά από όλη τη Κρήτη και άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις καθιστώντας το Camp απόλυτα επιτυχημένο. 

Ξεκινώντας τα παιδιά χωρίστηκαν σε σταθμούς και προπονήθηκαν από προπονητές της ακαδημίας του Ολυμπιακού που μετέβησαν στο Ρέθυμνο αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό. Οι νεαροί άσοι είχαν την τύχη να προπονηθούν με τον κ. Ιμπαγάσα, τον κ. Μαυρογενίδη, τον κ. Αμανατίδη, τον κ. Τοπολιάτη, τον κ. Κοψαχείλη και τον κ. Σκαλτσά και με την επίβλεψη του Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Καραταϊδη και του Διευθυντή Σχολών κ. Νάνου.

Στη συνέχεια, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες που αγωνίστηκαν μεταξύ τους για να γίνει για να γίνει η τελική αξιολόγηση.

Στις επόμενες ημέρες οι παίκτες που επελέγησαν θα ειδοποιηθούν μέσω της Σχολής Ρεθύμνου για να ανέβουν στον Πειραιά για νέο δοκιμαστικό από την Ακαδημία του Ολυμπιακού.

Το επίπεδο των παιδιών εντυπωσίασε τους προπονητές καταλαβαίνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι ομάδες που είχαν στείλει τα παιδιά τους στο Camp κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Οι ομάδες που έστειλαν τους ποδοσφαιριστές τους στο δοκιμαστικό είναι οι: Ολυμπιακός Ρεθύμνου, Ολυμπιακός Μαλεβιζίου, Νέα Κυδωνία, ΣΥΝΚΑ, ΑΟΧ Κισσαμικός, Επισκοπή, Πλατανιάς, Εργοτέλης, ΠΟΑ, Κορωνίδα Χανίων, Ερμής Ζωνιανών, Αστέρας Περάματος, ΟΦΗ 94’, Πανακρωτηριακός, Ηρακλής Νεροκούρου, Λίντο, Παναρκαδικός, Σπήλι, Αθλόπολις, Ατσιπόπουλο, Αστέρας Ρεθύμνου, Κρητικός Αστέρας, ΟΦΗ, Ο.Φ Α, Μινώταυρος, Α.Ε Καμηλαρίου.

Ο Διευθυντής Scouting της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιώργος Αμανατίδης μιλώντας για το Scouting Camp είπε: «Ήταν ένα δοκιμαστικό με πολύ όρεξη και πολύ διάθεση από τα παιδιά. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και όλη η Κρήτη αγκάλιασε το δοκιμαστικό του Ολυμπιακού. Φάνηκε πως το είχε ανάγκη ο κόσμος. Η Κρήτη και γενικά η επαρχία επιθυμεί τέτοιες παρουσίες. Η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδος, ο Ολυμπιακός, είναι δίπλα τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τον κόσμο και για τον Ολυμπιακό. Είμαστε σ’ όλη την Ελλάδα και δίνουμε την ευκαιρία σ’ όλα τα παιδιά να δοκιμαστούν από τον Ολυμπιακό. Μέσα από το δοκιμαστικό τους περάσαμε το μήνυμα να κυνηγούν τα όνειρα τους και να πετυχαίνουν τον στόχο τους. Η Κρήτη έχει πάντα ταλέντα και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτούς που ξεχώρισαν και στο Ρέντη».

Ο προπονητής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Δημήτρης Μαυρογενίδης τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να είμαστε κοντά στα παιδιά, πολύ περισσότερο σε μια περιοχή που έχει πολύ ταλέντο. Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει πάρα πολύ τον θεσμό των Camp έτσι ώστε να έχουμε εικόνα για όλα τα παιδιά της Ελλάδος».

 

Πηγή: ΠΑΕ Ολυμπιακός