Π. Γιουρούκαλης: “Ο ρόλος της ΕΠΣ Μακεδονίας είναι ενωτικός”

196

Συνέντευξη παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΜ, Παναγιώτης Γιουρούκαλης, αναφερόμενος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (29/1), ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες, τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τα βήματά του στη διοίκηση, αλλά και για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στο “Metropolis 95,5” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο”: 

Για την εκδήλωση της ΕΠΣΜ: «Η εκδήλωση της Ένωσης για εμάς αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στο νομό μας. Το ποδόσφαιρο δεν αγκαλιάζει μόνο το ίδιο το άθλημα, αλλά έχει τη μεγαλοπρέπεια με τους ανθρώπους που είναι στο Δ.Σ. να βλέπουν πέρα από το αγαπημένο μας άθλημα, γιατί υπάρχουν και άλλα αθλήματα. Βραβεύσαμε και την ομάδα νέων του μπάσκετ που πήρε το Πανευρωπαϊκό στο Ηράκλειο και την αντίστοιχη ομάδα του πόλο που πήρε Παγκόσμιο. Η Ένωση δεν κλείνει τα μάτια της, γιατί δείχνει πρότυπα και αυτός είναι ο κύριος θεσμικός της ρόλος και κυρίως όταν απευθύνεται στο πιο δημιουργικό της κομμάτι, την νεολαία. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ωρίμασε πλέον ο καιρός που θα πρέπει οι ομάδες να στραφούν στα σπλάχνα τους, να αναγκάσουν τα παιδιά να χρησιμοποιηθούν στις πρώτες ομάδες, να επιστρέψει ο κόσμος και να δει δικούς του ποδοσφαιριστές».

Για τις ακαδημίες των ομάδων: «Οι περισσότερες ακαδημίες οι νεοσύστατες που ανέκυψαν και ανακύπτουν διαρκώς, αποτέλεσαν μια οικονομική επαγγελματική αναζήτηση για πρώην ποδοσφαιριστές ή κάποιους φιλόδοξους οικονομικά ανθρώπους, οι οποίοι βρέθηκαν σε αδιέξοδο με τα οικονομικά δεδομένα που ανέκυψαν στην χώρα μας. Είναι άσχημο να εστιάζεις μόνο στα μικρά παιδιά και στις ακαδημίες, ωστόσο τα σωματεία τα ανδρικά που αγωνίζονται στα πρωταθλήματά μας ανέρχονται περίπου στα 200, δηλαδή έχουμε περίπου 98 αγώνες το Σ/Κ, ενώ τα λοιπά τμήματα που συμμετέχουν στα παιδικά πρωταθλήματα δεν ξεπερνούν τον αριθμό των 35».

Για τον κ. Γραμμένο ο οποίος θέλει να αλλάξει το ποδόσφαιρο: «Ο Βαγγέλης Γραμμένος έχει γαλουχηθεί μέσα από μια διαδικασία αντίστασης στο προηγούμενο καθεστώς όπου γιγαντώθηκε την τελευταία εικοσαετία στην Ελλάδα. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά το ποδόσφαιρο από την ρίζα του. Έχει την διάθεση και την σιγουριά, αλλά το ζητούμενο είναι το ποιοι περιστοιχίζουν αυτόν τον άνθρωπο για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας τα όποια ιδεατά και σε ποιο βαθμό μπορεί να απεγκλωβιστεί από παλιές πρακτικές και από ανθρώπους του παλαιού συστήματος. Θα πετύχει αρκετά πράγματα, αλλά δεν θα επαρκέσει η πρώτη φάση της προεδρίας του, για να φέρει εις πέρας αυτά τα οποία ο ίδιος έχει βάλει σαν στόχο».

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην εκδήλωση: «Όλοι οι πρόεδροι είναι καλοδεχούμενοι, καθώς ο ρόλος της Ένωσης είναι ενωτικός και είναι καλοδεχούμενος και ο πρόεδρος του Άρη και ο πρόεδρος του Ηρακλή και ας μην ανήκει ακόμα στα δικαιοδοτικά όργανα, όπως και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του Αγροτικού Αστέρα και οποιουδήποτε σωματείου. Το να προσέλθουν κάποτε όλοι μαζί θα είναι το ιδανικό για μας».

Για το έργο του στη διοίκηση της ΕΠΣΜ: «Κάθε μέρα βρίσκουμε τον βηματισμό μας, καθώς οι περισσότεροι δεν είμασταν μαζί, αλλά υπήρχε μια μαγιά 3-4 ατόμων οι οποίοι είχαμε μεγάλη διαδρομή από τον κ. Γραμμένο και έτσι μπορέσαμε να πάρουμε τον βηματισμό και να πούμε πως μπορούμε να προχωράμε κανονικά».