Παντελής Χατζηδιάκος: Ένας “βράχος” στα μετόπισθεν της Άλκμααρ

495

Γεννήθηκε το 1997, έζησε στη Ρόδο τα 11 πρώτα χρόνια της ζωής του και έπειτα μεταφέρθηκε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Λίγα χρόνια αργότερα ακολούθησε ένα ακόμα μεγαλύτερο ταξίδι, αφού άφησε την πρωτεύουσα λόγω κρίσης και μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Ολλανδία, από όπου κατάγεται η μητέρα του. Με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο να είναι εμφανές, γρήγορα κίνησε το ενδιαφέρον της Άλκμααρ και εντάχθηκε στις ακαδημίες της.

Αφού αγωνίστηκε επί σειρά ετών στις μικρές ομάδες της ΑΖ (και μια φορά με την εθνική Ελλάδας Κ17), με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά, που διετέλεσε και αρχηγός στη δεύτερη ομάδα, ο νεαρός κατάφερε να μεταπηδήσει στην μεγάλη ομάδα.

Φέτος, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, Φαν Ντεν Μπρομ, καθιερώθηκε στην βασική ενδεκάδα της Άλκμααρ, η οποία βρίσκεται στην 4η θέση της Ερεντιβιζιε. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της ΑΖ, καθώς έχει αγωνιστεί συνολικά σε 16 αγώνες (14 στο πρωτάθλημα – 2 στο κύπελλο), πετυχαίνοντας μάλιστα και 2 γκολ (1 στο πρωτάθλημα – 1 στο κύπελλο), παρότι αμυντικός. Η αξία του στην ποδοσφαιρική αγορά έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί, καθώς αγγίζει πλέον το 1 εκατομμύριο ευρώ και οι Ολλανδοί  “τρίβουν τα χέρια τους”, καθώς έχουν βρει στο πρόσωπό του έναν σταθερό αμυντικό, πάνω στον οποίο μπορούν να “χτίσουν” την ομάδα τα επόμενα χρόνια.

Πολλοί παρομοιάζουν μάλιστα τον Χατζηδιάκο με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλου, καθώς χαρακτηριστικό  στοιχείο και των δύο είναι το πάθος και η δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες. Ένα μειονέκτημα που θα μπορούσε να βρει κανείς στον νεαρό αμυντικό είναι οι εναέριες μονομαχίες, καθώς δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα το ύψος του (1.81). Το χαμηλό κέντρο βάρους, όμως, του επιτρέπει να έχει καλή τεχνική κατάρτιση και πάσα, με αποτέλεσμα να  ξεκινάει την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του ορθολογικά, από την άμυνα.

Όλα αυτά τα στοιχεία λοιπόν μας δίνουν την εντύπωση ότι ο νεαρός Ροδίτης θα αποτελέσει έναν άξιο συνεχιστή της παράδοσης που έχει η χώρα μας, να παράγει αμυντικούς παγκόσμιας κλάσης, παρόλο που έχει γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στην Ολλανδία. Μένει να δούμε εάν ο Παντελής καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν ήδη αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του και σε αυτές τις περιπτώσεις “καθρέφτης” είναι μόνο το γήπεδο.