Ανεξέλεγκτη η δαπάνη, πρόσκαιρη η αγορά

305

Η Premier League ανακοίνωσε πως το καλοκαίρινο μεταγραφικό παζάρι της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 θα ολοκληρωθεί 21 ημέρες νωρίτερα απ’ότι στον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Τα ποσά που δαπανιούνται σε ετήσια βάση στον κόσμο του Αγγλικού ποδοσφαίρου είναι αστρονομικά. Βλέπετε, τα τηλεοπτικά συμβόλαια που μοιράζονται στις ομάδες επιτρέπουν ευελιξία στο μεταγραφικό παζάρι. Μόνο τον πρόσφατο Γενάρη οι 20 μονομάχοι της Premier League δαπάνησαν συνολικά άνω των 420 εκατομμυρίων λιρών (493 εκατομμύρια ευρώ).

Συνολικά, την αγωνιστική περίοδο 2017-18 οι βρετανικοί σύλλογοι ξεπέρασαν τα 2 δις σε μεταγραφές. Ωστόσο, αρχής γενομένης από το επερχόμενο καλοκαίρι, οι Αγγλικές ομάδες θα έχουν στη διάθεση τους τρεις εβδομάδες λιγότερες προκειμένου να ολοκληρώσουν τα «καλοκαιρινά τους ψώνια». 

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως μετά την Πέμπτη 9 Αυγούστου, που είναι και η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, δε θα μπορούν να υπογράψουν κάποιον ποδοσφαιριστή. Σε αυτό συμφώνησαν 14 από τους 20 μονομάχους της πρώτης κατηγορίας του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αναμφίβολα, μια τέτοια κίνηση αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά ολόκληρη την αγορά και πλέον απομένει να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της απόφασης. Υπομονή λίγους μήνες λοιπόν μέχρι το καλοκαίρι…