Η ψηφιακή «ακαδημία γονέων» μας συστήνεται

367

Το CSI Institue (Cyber Security International) παρουσίασε ένα πολύ καινοτόμο εγχείρημα, αυτό της πρώτης «ψηφιακής ακαδημίας γονέων».

Πρόκειται για μια διαδικτυακή εκπαίδευση των γονεών σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Ένα δωρεάν διαδραστικό πρόγραμμα, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, διάρκειας 8 ωρών όπου σε πραγματικό χρόνοο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του CSIi, κ Μανώλης Σφακιανάκης καθώς και ομάδα ειδικών καταρτισμένων εισηγητών θα ενημερώνουν τους γονείς για σύγχρονα θέματα του Διαδικτύου.

«Η Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων, η πρώτη στη χώρα μας, είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που στόχο έχει να δώσει στους γονείς όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικτυακές κρίσεις που προκύπτουν σε σχέση με τη χρήση του internet από τα παιδιά τους, καθώς και να φέρουμε κοντά γονείς και παιδιά και να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Το πρόγραμμα έχει ήδη μεγάλη απήχηση. Έχουμε γύρω στις 2.500 συμμετοχές και έχει ξεκινήσει εκπαίδευση σε οικογένειες από περιοχές της Αθήνας, του δήμου Φυλής, Καισαριανής, καθώς και εκτός Αττικής, όπως η Σκιάθος. Σκοπός και στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με τη βοήθεια των υποστηρικτών μας» δήλωσε με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της «Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων» ο κ. Σφακιανάκης.

Πρόκειται να αναφερθούν τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και οι καταστάσεις με τις οποίες οι ανήλικοι έρχονται αντιμέτωποι. Την ίδια στιγμή θα δοθούν στους γονείς εφόδια και πρακτικές λύσεις, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, να τα εκπαιδεύουν ως προς την ασφαλή τους πλοήγηση στο διαδίκτυο αλλά και να τα συμβουλεύουν.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 4 φορές το μήνα online, μέσα από την Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα BLACKBOARD, που διατίθεται από την εταιρεία Cosmolearn. Ο κύκλος εκπαίδευσης πρόκειται να είναι μηνιαίος και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Ξεκινάει με την εκπαίδευση γονέων από επιλεγμένα σχολεία, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να επεκταθεί σε συνεννόηση με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, από σχολεία όλης της χώρας με στόχο την ενημέρωση περισσότερων ενδιαφερόμενων κάθε μήνα.