ΠΑ.Σ.Π: Αρκετά σωματεία των μικρών κατηγοριών σε τραγικές συνθήκες

348

Ανακοίνωση από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαίρου σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετά σωματεία στις μικρές κατηγορίες.

Αναλυτικά:

«Τεράστια οικονομικά προβλήματα επιβίωσης κι όχι μόνο αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σωματεία στις μικρές κατηγορίες, με αποκορύφωμα να μην υπάρχει ούτε η ελάχιστη πρόνοια για την ασφάλεια και την υγεία των ποδοσφαιριστών από μέρους αρκετών σωματείων.

Ακατάλληλοι αγωνιστικοί χώροι, ελλείψεις φυσιοθεραπευτών και γιατρών, ακατάλληλες μπάλες και αποδυτήρια, μη ικανοποιητικοί χώροι υγιεινής και πολλά άλλα συμπεριλαμβάνονται στις καταγγελίες που λαμβάνει ο ΠΑ.Σ.Π. το τελευταίο διάστημα από μέλη του Συνδέσμου.

Μετά και από τις πρόσφατες καταγγελίες των ποδοσφαιριστών του Ακρίτα Χλώρακας για τις συνθήκες εργασίας και αντιμετώπισης τους, ο ΠΑ.Σ.Π. θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την Κ.Ο.Π. για να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στα μέλη μας ότι και η γ΄ κατηγορία εμπίπτει στα κριτήρια ελέγχου της Κ.Ο.Π. και ισχύουν όλοι οι όροι και οι πρόνοιες του ενιαίου συμβολαίου που διασφαλίζουν τους ελάχιστους όρους εργοδότησης των ποδοσφαιριστών (υποχρέωση σωματείων για κάλυψη όλων των ιατροφαρμακευτικών εξόδων, συντήρηση κατάλληλων αγωνιστικών χώρων, η διάθεση αθλητικού υλικού προς τους ποδοσφαιριστές κλπ).

Οι συνθήκες που επικρατούν σε αρκετά σωματεία των μικρών κατηγοριών είναι τραγικές και προβληματίζουν έντονα τον Σύνδεσμο. Τα περισσότερα σωματεία λειτουργούν λόγω του φιλότιμου και τις θυσίες των ποδοσφαιριστών και των προπονητών. Αυτό πρέπει να αλλάξει, διαφορετικά οδηγούμαστε ξεκάθαρα στον ερασιτεχνισμό και στο κλείσιμο σωματείων. Η άμεση οικονομική ενίσχυση των μικρών κατηγοριών και η δημιουργία ενός πλάνου ανάπτυξης αποτελούν επιτακτική ανάγκη από μέρους της Κ.Ο.Π.

Είναι ανεπίτρεπτο να απαιτείται επαγγελματική συμπεριφορά και νοοτροπία από τους ποδοσφαιριστές και από την άλλη να επικρατούν ερασιτεχνικές συνθήκες και νοοτροπίες αγροτικού ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑ.Σ.Π. θα σταθεί δίπλα στα μέλη του και θα προσπαθήσει να αλλάξει την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις μικρές κατηγορίες».