Λυσσαρίδης: «Παρακαταθήκη στο ποδόσφαιρο η ιδέα για παιδικά πρωταθλήματα»

428

Δηλώσεις στο “Metropolis 95,5” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” παραχώρησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Γιώργος Λυσσαρίδης, μιλώντας για την συμπλήρωση 33 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

«Κάθε φορά σαν τη σημερινή μέρα μου έρχεται στη μνήμα πως οργανώσαμε και εγκαινιάσαμε τα παιδικά πρωταθλήματα. Αν μπορώ να πω πως έκανα κάτι για το ποδόσφαιρο ήταν αυτό. Εμείς τότε πρέπει να εκλεγούμε στην ΕΠΣΜ είχαμε σχεδιάσει τι θα κάνουμε. Πετύχαμε αρκετά πράγματα και ένα από αυτά ήταν η πραγματοποίηση των παιδικών πρωταθλημάτων. Στην πρώτη διοργάνωση το 1985 πήραν μέρος 81 ομάδες, με την πανηγυρική εναρκτήρια τελετή να έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 1985. Η ΕΠΣΜ ήταν η πρώτη Ένωση που είχε πάρει τέτοια απόφαση. Οι μεγάλες ομάδες της πόλης είχαν ακαδημίες, αλλά δεν συμμετείχαν κάπου οργανωμένα. Αργότερα το αντέγραψαν και άλλες Ενώσεις και πολύ αργότερα έγινε και υποχρεωτικό να συμμετέχουν σε παιδικά πρωταθλήματα».

Για το πώς είναι τα πράγματα τώρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: «Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εγκαταλείφθηκε από την Πολιτεία και από τους οργανωμένους φορείς στη μοίρα του. Αυτό φαίνεται από την μικρότερη συμμετοχή των σωματείων από χρόνο σε χρόνο γιατί δεν μπορούν να συντηρηθούν. Ανησυχώ για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά όχι για τις ακαδημίες που έχουν μπει στη συνείδησή μας. Μέσα από τα τμήματα υποδομής απενοχοποιήθηκε το ποδόσφαιρο στα μάτια των γονέων».