Πρόκριση για πέντε Μικτές στα προημιτελικά

335

Οι ΕΠΣ Αχαΐας, Ξάνθης, Αργολίδας, Σερρών και Μεσσηνίας προκρίθηκαν ήδη στα προημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής  Εθνικών Ομάδων Νέων και μένουν άλλα τρία “εισιτήρια” για να συμπληρωθεί η “8αδα”.

Πιο αναλυτικά:

Η ΕΠΣ Αχαΐας επικράτησε με 3-1 της ΕΠΣ Ηλείας στη Μεγαλόπολη.

Με εμφατική εμφάνιση, ιδιαίτερα στο α’ μέρος, η ομάδα του Γιάννη Ψαρρά «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση μέσα σε διάστημα 6 λεπτών με δύο γκολ του Μουστάκα (28΄, 34΄) και ένα γκολ του Παναγιωτακόπουλου στο 36΄. Η ομάδα της Ηλείας μείωσε με τον Μπάλα στο 60΄.

 

Η ΕΠΣ Ξάνθης επιβλήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι της αντίστοιχης ομάδας της ΕΠΣ Τρικάλων με σκορ 5-4 καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα και η ημίωρη παράταση βρήκαν τις ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.

Οι νέοι της ΕΠΣ Ξάνθης αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο σκορ, στη συνέχεια οι παίκτες των Τρικάλων ήτνα κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, άσκησαν ασφυκτική πίεση στην ομάδα της Ξάνθης και κατάφεραν να ισοφαρίσουν 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης Ομέρογλου χάρισε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του καθώς απέκρουσε το τελευταίο (14ο) πεναλτι το οποίο εκτέλεσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας Βασιλάκος.

Σκόρερ: Ευθυμιάδης (5’), Κοντογεώργος (85’)

 

Η ΕΠΣ Αργολίδας, προκρίθηκε στους 8, επικρατώντας με 3-2 της ΕΠΣ Αθηνών, σε αγώνα που έγινε στο γήπεδο Ζευγολατιού. Ήταν ένα από τα καλά παιγνίδια, με την Αργολίδα να γυρίζει δυο φορές το σκορ και να παίρνει την νίκη-πρόκριση.

Στο 10′ προηγήθηκε η Αθήνα, στο 25′ έγινε το 1-1 με κεφαλιά του Ν.Τσίρου. Στο 45′, η Αθήνα προηγήθηκε με 1-2. Στο 60′ έγινε το 2-2 με τον Μπέγκα και στο 68′ ο ίδιος παίκτης πλάσαρε κι έκανε το 3-2.

 

Η ΕΠΣ Σερρών απέκλεισε στα πέναλτι την ΕΠΣ Φλώρινας.

Σε έναν αγώνα που έσπασαν καρδιές, μετά το ισόπαλο 1-1 στην κανονική διάρκεια και την παράταση, η ΕΠΣ Σερρών πήρε την πρόκριση στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο νεαρός πορτιέρο των Σερρών, Τριαντάφυλλος Γκαϊδατζάκης που απέκρουσε δυο πέναλτι και χάρισε την πρόκριση στην Σερραϊκή ομάδα, αφού δυο φορές οι συμπαίκτες του δεν είχαν καταφέρει να ευστοχήσουν στο πέναλτι που εκτέλεσαν.

Τα γκολ του αγώνα:
53′, 1-0, Σιψής(π)
72′, 1-1, Σπανδωνίδης

(ΝΕΟΙ)ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΣΕΡΡΩΝ 3-4 πεν(1-1παρ.) ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ "8"… ΗΡΩΑΣ Ο ΓΚΑΪΔΑΤΖΑΚΗΣ!!!

Τέλος, η ΕΠΣ Μεσσηνίας επικράτησε με το ευρύ 4-0 της αντίστοιχης της Χίου.

Οι παίκτες του Ηλία Μαστορέα επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης και με 4 τέρματα στην επανάληψη εξασφάλισαν την παρουσία τους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι σκόρερ του αγώνα:

Ζώτος 51′ (π), 74′ (π), Τσιγαρίδης 87′, Σκιαδάς 91′

Πλέον, απομένουν τρεις αναμετρήσεις ακόμα, για να μάθουμε και τις 8 ομάδες της 3ης φάσης του θεσμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 14/2

11:30, Δημ. Βάρης: ΕΠΣ Ρεθύμνου – ΕΠΣ Κυκλάδων

11:30, Δημ. Μοσχάτου: ΕΠΣ Ηρακλείου – ΕΠΣ Άρτας

Πέμπτη 15/2

15:00, ΔΑΚ Κατερίνης: ΕΠΣ Μακεδονίας – ΕΠΣ Θεσσαλίας