Τασουνίδης: “Πάντα κυνηγάμε το καλύτερο”

541

Συνέντευξη στην Έλλη Μαλάμη

 

Ικανοποιημένος, από το σημερινό (17/2) ματς κόντρα στην Κ15 του Ατρόμητου, δήλωσε ο Πέτρος Τασουνίδης.
Ο τεχνικός της Κ15 του Πανιωνίου μίλησε στην Έλλη Μαλάμη, μετά τον αγώνα, αποκλειστικά για το acadimies.gr.

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής διεξήχθη σήμερα (17/2) το ματς μεταξύ της Κ15 του Πανιωνίου και της Κ15 του Ατρόμητου, στο Γήπεδο Β’ Αργυρούπολης.
Ο αγώνας έλειξε ισόπαλος με 1-1, με την Κ15 του Πανιωνίου να ανοίγει το σκορ στο 25’ και την ομάδα του Περιστερίου να δίνει την απάντησή της στο 65ο λεπτό.

«Είμαι ευχαριστημένος από την σημερινή απόδοση των παιδιών»

Όπως υπογραμμίζει ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», η ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Στο πρώτο ημίχρονο τα παιδιά παρουσίασαν μία πολύ καλή εικόνα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, πράγμα που πετύχαμε στο 25’ με τον Χαϊκάλη, ενώ η ομάδα δεν κινδύνεψε να δεχτεί κάποιο γκολ». Υπήρξαν προϋποθέσεις και για περισσότερα τέρματα, ωστόσο το σκορ στο πρώτο ημίχρονο παρέμεινε 1-0.
«Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν δυσκολότερα για την ομάδα μας. Δεχτήκαμε πίεση από τον Ατρόμητο, που τελικά ισοφάρισε. Το γκολ του Ατρόμητου επηρέασε κάπως την ψυχολογία των παιδιών, αλλά αυτό ήταν κάτι που ξεπεράστηκε γρήγορα και επανήλθαν πάλι στην καλή ψυχολογική κατάσταση, με την οποία ξεκίνησαν τον αγώνα».

«Πάντα κυνηγάμε το καλύτερο»

«Η ομάδα εξελίσσεται διαρκώς και μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα, αρκεί να το θέλει. Πάντα κυνηγάμε το καλύτερο, και τα παιδιά μπορούν…»

 

 

«Σκοπός μας είναι η συνεχής βελτίωση των παιδιών μας»

Ένας ποδοσφαιριστής που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα, πρέπει να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες από νεαρή ηλικία. Αυτό είναι κάτι που τόνισε ο Πέτρος Τασουνίδης: «Στις ηλικίες αυτές δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το αποτέλεσμα, όσο η επαφή των παιδιών με το ποδόσφαιρο και οι εμπειρίες που αυτά θα αποκτήσουν.  Η ΠΑΕ του Πανιωνίου προσπαθεί να δώσει στα παιδιά της όσο καλύτερη καθοδήγηση, και με τις κατάλληλες τεχνικές και συμβουλές να τους δώσει την ευκαιρία να πάνε παρακάτω ως επαγγελματίες-αργότερα- ποδοσφαιριστές». Απώτερος σκοπός λοιπόν σύμφωνα με τον τεχνικό της Κ15 του Πανιωνίου είναι η προσφορά εμπειριών και η ορθή καθοδήγηση των μικρών ποδοσφαιριστών.

«Οι γονείς είναι υποστηρικτικοί και το δείχνουν»

Ο Πέτρος Τασουνίδης δήλωσε ευχαριστημένος από την στήριξη των γονιών, τόσο προς τα παιδιά, όσο και προς την ομάδα: «Οι γονείς προσπαθούν με το δικό τους τρόπο να στηρίξουν τα παιδιά τους. Ορισμένοι γνωρίζουν καλύτερα το άθλημα και τους στόχους μας από άλλους, πάντως όλοι στέκονται δίπλα στην ομάδα και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και μας στηρίζουν σε κάθε μας βήμα».

«Το Πρωτάθλημα της Super League K15 βοηθάει τα παιδιά να εξελιχθούν»

Ο τεχνικός του Πανιωνίου δήλωσε ευχαριστημένος γενικά από το Πρωτάθλημα και όσα αυτό προσφέρει στους εκκολαπτόμενους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές: «Το Πρωτάθλημα είναι ένας θεσμός που δίνει στα μικρά παιδιά την ευκαιρία να μυηθούν στο ποδόσφαιρο και να αποκτήσουν τις πρώτες τους εμπειρίες. Κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως “επαγγελματίες” και μαθαίνουν να αντέχουν τον ανταγωνισμό, ο οποίος δεν είναι βέβαια σκληρός σε αυτές τις ηλικίες, και γενικά να αφοσιώνονται σε ένα στόχο και να προσπαθούν για το καλύτερο».
Ο τεχνικός δήλωσε βέβαια ότι το Πρωτάθλημα έχει περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο είναι ικανοποιημένος, τόσο από τον θεσμό, όσο και από την απόδοση της ομάδας του.

 

Αποκλειστικά για το acadimies.gr