Άνεμος… ανόδου από τα «μωρά» της ακαδημίας «Γ. Κούδας»

206

Άνεμος ποδοσφαιρικής… ανάπτυξης πνέει στις τάξεις της ακαδημίας ποδοσφαίρου «Γ. Κούδας» στη Νεάπολη. Το ανδρικό τμήμα της ακαδημίας που αγωνίζεται στον 3ο όμιλος της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Μακεδονίας αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας.

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η ομάδα στο τέλος της περσινής σεζόν αγωνιζόταν στα μπαράζ για την παραμονή της στην κατηγορία και φέτος φαίνεται πως θα αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου, καθώς είναι στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Τα «μωρά» του Νίκου Πελίτογλου κάνουν φέτος θριαμβευτική πορεία στον 3ο όμιλο. Το γράφημα των στατιστικών της ΕΠΣΜ το αποδεικνύει δείχνοντας τη γραμμή προόδου της ομάδας να κατευθύνεται κατακόρυφα προς την άνοδο. «Σκοπός είναι να παίξουν τα παιδιά στα μπαράζ ανόδου. Όχι απαραίτητα για να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Απλώς για να μπει στο DNA μας ότι πρέπει η ομάδα να πρωταγωνιστεί», είπε ο προπονητής Νίκος Πελίτογλου βλέποντας την ομάδα να αναρριχάται στη δεύτερη θέση μετά τον τελευταίο αγώνα.

Το θετικό για την ποιοτική σύνθεση της ομάδας είναι πως οι ποδοσφαιριστές είναι ηλικίας από 16 έως 20 χρόνων με λίγες εξαιρέσεις που είναι οι… βετεράνοι, ετών 23! Όλοι οι ποδοσφαιριστές αποτελούν βλαστάρια της ακαδημίας. «Είμαστε όλοι μαζί από μικροί. Εγώ ξεκίνησα στην ακαδημία από τα προτζούνιορ», είπε ο πρώτος σκόρερ και ένας εκ των αρχηγών της ομάδας Πασχάλης Βραμπάκης, που αποτελεί μαζί με άλλους ποδοσφαιριστές το βαρύ πυροβολικό του ανδρικού τμήματος της ακαδημίας. «Το καλό είναι πως έχουμε όλοι όρεξη για ποδόσφαιρο, να χαρούμε το παιχνίδι. Το μυστικό είναι πως είμαστε μαζί σαν γροθιά. Γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον πολλά χρόνια και αυτό φτάνει», συνέχισε.

Το ανδρικό τμήμα της ακαδημίας «Γ. Κούδας» διατήρησε από πέρσι τον βασικό κορμό του, επέστρεψαν στην ομάδα παίκτες που ήταν τις προηγούμενες χρονιές και αυτοί είναι οι βασικοί παράγοντες της φετινής επιτυχίας. Η αποτελεσματικότητα του ανδρικού τμήματος αντανακλά και όσα γίνονται στα υπόλοιπα τμήματα της ακαδημίας. «Υπάρχει καλή συνεργασία με τη διοίκηση της ακαδημίας, πλέον υπάρχει ηρεμία, για να δούμε καλύτερα τα παιδιά που έχουμε, να δουλεύουμε περισσότερο και σε βάθος με αυτά που βρίσκονται ήδη 4-5 χρόνια στην ακαδημία και να αναδεικνύουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καθένα. Με αυτά πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε όλα τα τμήματα στην κορυφή όπως γινόταν παλιότερα», τόνισε ο κ. Πελίτογλου.

Στα τμήματα της ακαδημίας προπονητές είναι επίσης οι Χρήστος Κυφωνίδης (προτζούνιορ, προπαιδικό), Βαγγέλης Καραγιάννης (παιδικό), Αλέξανδρος Ανέστης (τζούνιορ), Άγγελος Ανέστης (μπαμπίνι, προτζούνιορ), Πασχάλης Βραμπάκης (μπαμπίνι) ενώ ο Ν. Πελίτογλου προπονεί επίσης το τμήμα Νέων και ένα τμήμα του προπαιδικού.

Πηγή: http://www.metrosport.gr