Η ΕΠΣ Καβάλας τιμά τη θέση της γυναίκας στο ποδόσφαιρο

423

8 Μαρτίου σήμερα και η ΕΠΣ Καβάλας τιμά με ανακοίνωση της την ημέρα της γυναικάς. Τονίζει πως το ποδόσφαιρο, το ανδροκρατούμενο αυτό άθλημα, έχει αρχίσει να γεμίζει με γυναίκες οι οποίες αφήνουν το δικό τους στίγμα στον χώρο. Η ανακοίνωση είναι η εξής:

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας τιμά την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), ως μία ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών, αποτίμησης των κατακτήσεων τους και αφετηρίας νέων στόχων σε ποδοσφαιρικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους που θα στηρίξουν την ευρύτερη συμμετοχή της γυναίκας, τόσο στο δημόσιο βίο, όσο και στο ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετούμε ως διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας.

Η υπεροχή των ανδρών στο ποδόσφαιρο είναι καθολική, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι γυναίκες που έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με το «ανδροκρατούμενο» άθλημα, έχουν προσθέσει με απόλυτη επιτυχία τη δική τους πινελιά, είτε διοικητικά, είτε αγωνιστικά, στο όλο εγχείρημα, που λέγεται ποδόσφαιρο.

Η ενασχόληση  των γυναικών με το ποδόσφαιρο είναι πιο έντονη τα τελευταία χρόνια, καθώς με τις επιταγές της FIFA τα πρωταθλήματα είναι πλέον υποχρεωτικά στις χώρες – μέλη της Ομοσπονδίας, ενώ δίνονται μεγάλα κίνητρα σε όσες γυναίκες θέλουν να ασχοληθούν κλωτσώντας τη «στρογγυλή θεά».

Στην Ένωση μας η παρουσία των γυναικών είναι εντυπωσιακή, καθώς πέρα από τις ποδοσφαιρίστριες της γυναικείας ομάδας ΚΑΒΑΛΑ ’86, υπάρχουν και αξιόλογες διαιτητές, όπως η κ. Μαριάννα Βακαλίδου, η κ. Κατερίνα Ελευθεράκου, η κ. Μαρία Παυλίδου και η κ. Αναστασία Μυλοπούλου, η οποία μάλιστα ανήκει στους αξιολογημένους διαιτητές Εθνικών Πρωταθλημάτων.

Ξεχωριστή αίγλη δίνουν στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο οι παρουσίες γυναικών στις διοικήσεις των σωματείων, οι οποίες ρίχνουν το κατεστημένο δεκαετιών. Γυναίκες όπως η κ. Λασκαρίδου, ως πρόεδρος της ΔΟΞΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, τα μέλη της διοίκησης του ΦΑΡΟΥ ΜΑΡΙΩΝ, η κ. Θωμαή Κομνηνού στον ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ, η κ. Δήμητρα Κουνάκου και η κ. Σοφία Τσίλογλου στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ, αλλά και γυναίκες με σπουδαία συμβολή στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, όπως η κ. Ντίνα Τσολακίδου, αποτελούν δυναμικές παρουσίες στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπου έχουν αναλάβει το «νοικοκύρεμα» των σωματείων, αλλά προσδίδουν και μια διαφορετική αύρα στο εσωτερικό των σωματείων μας.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την κ. Μαρία Τσίλογλου, που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» του γυναικείου φύλου στο χώρο του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου, αφού κατέχει τη θέση της Α’ αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Καβάλας.

Είναι σημαντικό να δεχτούμε τη νέα τάξη πραγμάτων και να αποδεχθούμε και να καλωσορίσουμε όλοι την είσοδο των γυναικών στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε, είναι μία αλλαγή που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει για το ποδόσφαιρο.

Για το Δ.Σ.

Μαρία Τσίλογλου

Πηγή: www.proininews.gr