Πάσα στα θρανία: Ενώσεις και Π.Α.Ε. μαζί με την Ε.Π.Ο.

387

Με ανακοίνωση της η Ε.Π.Ο. δημοσιοποίησε το πρόγραμμα “Πάσα στα θρανία” που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να προωθήσει το αθλητικό πνεύμα και όλα τα παιδιά από μικρά να μάθουν την αξία και τη σημασία του “ευ αγωνίζεσθαι”:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με την έγκριση και συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ήδη περισσότεροι από 3.500 νεαροί μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας έλαβαν την ειδική έκδοση της Ε.Π.Ο. για την προώθηση του “ευ αγωνίζεσθαι” και αθλητικό υλικό, ενώ είχαν προσωπική επικοινωνία με αστέρες του αθλήματος, εκπαιδευτές και προπονητές. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας για άνοιγμα στην κοινωνία και δημιουργία μιας ενεργούς ποδοσφαιρικής οικογένειας παίζουν οι κατά τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, καθώς επίσης οι ΠΑΕ που εμπράκτως υποστηρίζουν την πρωτοβουλία της ΕΠΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και Λαμία συμμετείχαν τον Φεβρουάριο σε επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων στις περιοχές όπου εδρεύουν.

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα θα ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο του τον προσεχή Ιούνιο με την πραγματοποίηση της 1ης μαθητικής έκθεσης ζωγραφικής με θέμα το ποδόσφαιρο, με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από περισσότερα από 70 Δημοτικά Σχολεία.

Πηγή:www.epo.gr