Μεταφορά παίκτη με ΙΧ στο νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

385

Ο νεαρός παίκτης, που σε τρεις μήνες θα συμπληρώσει τα 16 του χρόνια, μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα της Μεικτής Νέων της ΕΠΣ Ξάνθης με αυτήν των Κυκλάδων αλλά ανησύχησε τους πάντες όταν χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο στο ιατρείο και ακολούθως με ΙΧ ελλείψει ασθενοφόρου στο παρακείμενο Κέντρο Υγείας Βάρης.

Το παιχνίδι ήταν περίπου στο 80ο λεπτό όταν ο νεαρός παίκτης της ΕΠΣ Ξάνθης σωριάστηκε στο έδαφος και έδειχνε να πονά σε όλο το σώμα, ενώ ταυτόχρονα δεν ήταν σε θέση ούτε καν να μιλήσει. Έδειχνε αρχικά να έχει και σοβαρό πρόβλημα με την αναπνοή του.

Ο διαιτητής αμέσως κατάλαβε ότι κάτι σοβαρό τρέχει και ζήτησε να έρθει φορείο για να μεταφερθεί ενώ τεράστια ανησυχία κατέβαλε τον πάγκο της ΕΠΣ Ξάνθης, όταν έγινε αντιληπτή η κατάσταση του συμπαίκτη τους. Ο αγώνας διεκόπη για πάνω από πέντε λεπτά και το παιδί μεταφέρθηκε στο ιατρείο του γηπέδου με φορείο, ωστόσο ο γιατρός έκρινε ότι καλό θα ήταν να πάει σε νοσοκομείο.

Κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ. Μπροστά στο ενδεχόμενο οποιαδήποτε καθυστέρηση να αποβεί μοιραία, ένας από τους ανθρώπους του γηπέδου της Βάρης έφερε εντός του αγωνιστικού χώρου το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και με αυτό και συνοδεία του πρώτου αντιπροέδρου Γιώργου Τριάντη, που ήταν αρχηγός της αποστολής, αναχώρησαν μετά από περίπου 15 λεπτά και πριν σφυρίξει λήξη ο διαιτητής για το Κέντρο Υγείας Βάρης.

Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί δεν επέτρεψαν να αναχωρήσει ο Χασάν Τανούζη με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας για να επιστρέψει πίσω στην Ξάνθη και έτσι ο παίκτης έμεινε στην Αθήνα, ενώ η υπόλοιπη αποστολή περίπου μια ώρα μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης αναχώρησε με λεωφορείο για την Ξάνθη, όπου αναμένεται να φτάσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς του παίκτη και ένας θείος του που μένει μόνιμα στην Αθήνα έσπευσε εκεί. Τελικά νωρίς το απόγευμα ο Τανούζη πήρε εξιτήριο, είναι καλά στην υγεία του και θα μείνει πιθανότατα στην Αθήνα για τις επόμενες τρεις μέρες και θα επιστρέψει οικογενειακώς στην Ξάνθη πιθανότατα το Σάββατο.