Αρνήθηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… για να σπουδάσει

372

Γεννημένος το 1990 στα προάστια του Κεντρικού Λονδίνου, ο Όλιβερ Τζιλ εντάχθηκε στην ηλικία των επτά στα τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ο πατέρας του Ντέιβιντ προσλήφθηκε να στελεχώσει τη θέση του οικονομικού διευθυντή στο Όλντ Τράφορντ.

Σημειώνει διαρκή πρόοδο στα ηλικιακά κλιμάκια των «κόκκινων διάβολων» αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός δίπλα σε παίκτες όπως ο Ντάνι Γουέλμπεκ. Ωστόσο, ο Άγγλος ουδέποτε έβαλε σε δεύτερη μοίρα τις σχολικές του επιδόσεις συνδυάζοντας τα παράλληλα με το ποδόσφαιρο.

Το 2009 ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον καλεί να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο ενώ βρίσκεται σε αποστολές τόσο Ευρωπαϊκών όσο και εγχώριων αναμετρήσεων. Αν και σπάνιζει για ποδοσφαιριστές ακαδημιών, ο Τζιλ αποφοίτησε από το Γυμνάσιο του Μάντσεστερ και αμέσως μετά το 2011 έλαβε πρόσκληση για υποτροφία να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο του Ντούρχαμ.

Αν και καθυστέρησε την απάντηση του ένα χρόνο αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον έστειλε δανεικό στην Μπράντφορντ. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους αποφασίζει να αρνηθεί την πρόταση ανανέωσης της Γιουνάιτεντ και σε ηλικία 20 ετών ανακοινώνει την απόσυρση του από την ενεργό δράση για να συνεχίσει τις σπουδές του στα οικονομικά.

Σήμερα, στα 28 του ο Όλιβερ Τζιλ αποτελεί έναν επιτυχημένο νεαρό ο οποίος εργάζεται στην Price Waterhouse Coopers, μιας από τις μεγαλύτερες παροχής λογιστικών υπηρεσιών και φορολογικών συμβούλων παγκοσμίως με έδρα το Λονδίνο.