Ποιός είπε πως είναι απλώς ένα παιχνίδι…

347

Ταξίδια πέντε χιλιάδων χιλιομέτρων, ετήσια δρομολόγια Ολλανδία- Αγγλία, επαγγελματική αποκατάσταση, μετανάστευση και ο Λιονέλ Μέσι στη Σκωτία.

Το acadimies.gr θυμάται περιπτώσεις όπου το Φούτμπολ Μάνατζερ ξεπέρασε τα όρια της εικονικής πραγματικότητας.

  • Από το Λιβόρνο στη Βόρεια Ιρλανδία για ένα… αυτόγραφο

Κάποτε, ο 19χρονος Αλεσσάντρο Κολομπίνι, επηρεασμένος από τις σελίδες του «Ματωμένη Κυριακή», αφηγείται ένα αιματηρό περιστατικό στο Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας, αποφάσισε να ξεκινήσει πορεία στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών με την τοπική Ντέρι Σίτυ. Μάλιστα, δέθηκε τόσο μαζί της που μια μέρα του Αυγούστου, 2015, αποφάσισε πως είχε έρθει η στιγμή να συναντήσει τον «ήρωα» του, Πάτρικ ΜακΈλενι, τα γκολ του οποίου σημάδεψαν την πορεία του στο παιχνίδι. Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα, από το Λιβόρνο μέχρι τη Βόρειο Ιρλανδία, για ένα και μόνο αυτόγραφο. Ο ΜακΈλενι αν και αρχικά τον θεώρησε τρελό τελικώς δεν του χάλασε το χατήρι…

  • Αγγλία- Ολλανδία 6 φορές το χρόνο…

Κάποτε, πέντε κολλητοί φίλοι από την Ολλανδία ξεκινούσαν το παιχνίδι προσδοκώντας να τους προσλάβει κάποια ομάδα. Εν τέλει, η πρόταση έφτασε και ήταν από την… ερασιτεχνική Αγγλία. Η Γουόκινγκ, ομάδα πέμπτης κατηγορίας στο Νησί σήμερα. Ενθουσιάστηκαν τόσο που όχι μόνο επισκέφθηκαν το γήπεδο της ομάδας αλλά κατέληξαν να«χτυπήσουν» τατουάζ το σήμα του συλλόγου. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα τους έγινε εμμονή σε σημείο να πραγματοποιούν το δρομολόγιο Ολλανδία-Αγγλία, σήμερα, τουλάχιστον 5-6 φορές το χρόνο.

  • Επαγγελματική αποκατάσταση μέσω Φούτμπολ Μάνατζερ…

Τέλη 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και η τοπική ομάδα, με τον Βαγγέλη Μάντζιο τότε, αναζητά τεχνικό διευθυντή. Μετά από χρόνια αναζήτηση ο εκλεκτός ακούει στο όνομα Βουγκάρ Χουσεϊνάτζε. Μόνο που ο εν λόγω κύριος δεν είχε ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στις πρώτες του δηλώσεις αποκαλύπτει πως το βιογραφικό του κοσμούν επιτεύγματα μέσω του Φούτμπολ Μάνατζερ. Γίνεται πρώτο θέμα παγκοσμίως και αποτελεί μέχρι και σήμερα τον πρώτο άνθρωπο που απολαμβάνει επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του παιχνιδιού.

  • Στο δρόμο της ξενιτιάς με οδηγό του Φούτμπολ Μάνατζερ

Ο Βρετανός Κρις Ντάουρεν κλήθηκε από νεαρή ηλικία να διαβεί το δρόμο της ξενιτιάς. Προορισμός του η Ισπανία με την τελική πόλη να επιλέγοταν μέσω του Φούτμπολ Μάνατζερ. Πήρε δύο ομάδες στο παιχνίδι και αποφάσισε πως με όποια πετύχαινε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία, σε αυτή την πόλη θα μετακόμιζε. Αυτή τελικά ήταν η Τορεβιέχα.

Ωστόσο, η μοίρα του έπαιξε τέτοιο παιχνίδι όπου και ο πρόεδρος της τοπικής ομάδας ήταν επίσης Βρετανός. Κατά την επίσκεψη του στο γήπεδο, εξομολογήθηκε την ιστορία του στον πρόεδρο, ο οποίος του προσέφερε τη θέση του εμπορικού διευθυντή, θέση την οποία διατηρεί μέχρι και τις ημέρες μας.

  • Όταν ο Λιονέλ Μέσι θα μετακόμιζε στη … Σκωτία

Πίσω στο 2001 η Ρέιντζερς της Γλασκώβης θα μάχοταν για τα πρωτία της χώρας. Στον πάγκο της Σκωτσέζικης ομάδας καθόταν ο Άλεξ ΜακΛίς. Ο γιος του, Τζον, φανατικός παίκτης του Φούτμπολ Μάνατζερ συνήθιζε να προτείνει παίκτες στον πατέρα του. Μια από αυτές τις φορές ο ΜακΛίς ο νεότερος θα επιχειρούσε επίμονα να πείσει τον πρεσβύτερο να ασχοληθεί με έναν 14χρονο μακρυμάλλη πιτσιρικά από την Νιούελς Ολντ Μπόις της Αργεντινής.

Ο 59χρονος σήμερα τεχνικός αρνήθηκε να εκπληρώσει την επιθυμία του γιου του. Ο πιτσιρικάς λεγόταν Λιονέλ Μέσι. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…