Η Eleven Campaign και το ματς ανάμεσα στους θρύλους του ποδοσφαίρου πλησιάζουν

151

Η Eleven Campaign σε συνεργασία με την UEFA Foundation for Children παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ με στόχο να αποδείξει πως το ποδόσφαιρο αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα που μπορεί να ενώσει όλους τους ανθρώπους και δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες αλληλεγγύης ανάμεσα σε θρύλους. Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικότερα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο διαφορετικά αντιλαµβανόµαστε τη ζωή στην τρυφερή ηλικία των έντεκα;

Το «Eleven» ακολουθεί την ιστορία έντεκα εντεκάχρονων παιδιών, από έντεκα διαφορετικές χώρες καθώς ετοιµάζονται να ζήσουν το παιχνίδι της ζωής τους. Είναι ένα ντοκιµαντέρ που χρησιµοποιεί τη δύναµη του ποδοσφαίρου για να γιορτάσει τη διαφορετικότητα και να βοηθήσει παιδιά που έχουν ανάγκη. Αποτελεί µία µη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, συνεργαζόµενη µε φιλανθρωπικά ιδρύµατα στις έντεκα συµµετέχουσες χώρες. Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από το ντοκιµαντέρ θα διατεθούν στα ιδρύµατα αυτά.

 

 

Από τους κοσµοπολίτικους δρόµους της Κοπεγχάγης, έως τις φαβέλες του Ρίο και τον καυτό ήλιο του Γιοχάνεσµπουργκ, έντεκα εντεκάχρονα παιδιά µας προσκαλούν σε ένα εξαιρετικό ταξίδι, όπου θα επιχειρήσουµε να διαπιστώσουµε µε ποιον τρόπο το ποδόσφαιρο επηρεάζει τις ζωές τους. Πόσο παρόµοια προσεγγίζουν τη ζωή και τις καθηµερινές προκλήσεις; Ποιες είναι οι βασικές τους αξίες; Ποιες είναι οι ελπίδες και τα όνειρά τους; Πόσο µεγάλη είναι η επιρροή της οικογένειας και της χώρας τους στον τρόπο που αντιλαµβάνονται τον κόσµο; Πόσο διαφορετικές είναι αλήθεια οι ζωές αυτών των παιδιών; Άραγε αποτελεί το ποδόσφαιρο µία παγκόσµια γλώσσα;

Το «Eleven» επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήµατα αυτά, καθώς και να ευαισθητοποιήσει και να γιορτάσει την διαφορετικότητα σε µία εποχή όπου το θέµα του ρατσισµού και των διακρίσεων είναι όσο επίκαιρο όσο ποτέ.

 

 

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της κινηματογράφησης αυτού του ντοκιμαντέρ η Eleven Campaign έρχεται σε συνεργασία με την UEFA Foundation for Children και μας παρουσιάζει δύο αξέχαστους αγώνες.

Στις 21 Απριλίου, θα διεξαχθεί στη Γενεύη της Ελβετίας το φιλανθρωπικό ματς της UEFA ανάμεσα σε δύο ομάδες θρύλων, στις οποίες οι δύο αρχηγοί θα είναι ο Ροναλντίνιο και ο Φίγκο και προπονητές ο Αντσελότι με τον Ντεσάν! Στο ματς θα παίξουν τεράστια ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Καφού, ο Λιτμάνεν, ο Καρεμπέ, ο Πιρές, ο Μενδιέτα, ο Αμπιντάλ, ο Τζορκαέφ, ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, ο Νούνο Γκόμες, ο Φερνάντο Ιέρο, ο Λουίς Γκαρθία, αλλά και η Σέλα Σάσιτς. Διαιτητής θα είναι ο Πιερλουίτζι Κολίνα.

Τα έσοδα του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που θα παρέχουν βοήθεια σε παιδιά με αναπηρίες τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο.

Επιπλέον, πριν από αυτό το ματς θα πραγματοποιηθεί ένας ακόμη αγώνας, το “11 Rise as One Game”. Τα έντεκα παιδιά που πρωταγωνιστούν στο ντοκιμαντέρ από έντεκα διαφορετικές χώρες του κόσμου θα ταξιδέψουν στην Ελβετία και θα γράψουν το φινάλε του ντοκιμαντέρ παρέα με τα ποδοσφαιρικά τους είδωλα, ζώντας αξέχαστες στιγμές.

Εσείς τι λέτε μπορεί το ποδόσφαιρο να ενώσει όλους τους ανθρώπους τελικά; Είναι ένα ακόμη άθλημα ή αποτελεί κάτι πολύ σημαντικότερο; Έχει τη δύναμη να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις, να προωθήσει την ειρήνη και να ενώσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο με διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικές γλώσσες;

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, uefafoundation.org