Επαγγελματίας στον Παναθηναϊκό και ο Χριστογεώργος

176

Ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου, συνολικά 14 νεαροί ποδοσφαιριστές απ’ τις Κ20 και Κ17 (Ξεπαπαδάκης, Χαλκίδης, Ντόκο, Σέχου, Καλομοίρης, Σκεντεράι, Αθανασακόπουλος, Σαντικάι, Τζαβίδας, Αλεξανδρόπουλος, Μαυρουδής, Σερπέζης, Οικονομόπουλος, Βαγιαννίδης) εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν κλήσεις και στις “μικρές” εθνικές ομάδες, υπέγραψαν τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια (με λήξη από το 2019 έως το 2020) και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια.

Ο επόμενος μικρός που έχει μπει στον προθάλαμο για να γίνει επαγγελματίας είναι ο Νίκος Χριστογεώργος. Ο 18χρονος (γεννηθείς στο Μαρούσι στις 18 Ιανουαρίου 2000) γκολκίπερ θεωρείται ένα απ’ τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Κορωπί και μία απ’ τις μεγαλύτερες πράσινες ελπίδες στη θέση του τερματοφύλακα, όπου ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη παράδοση τις τελευταίες δύο δεκαετίες στο να βγάζει δικά του παιδιά. Ξεκίνησε την καριέρα του στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα και είναι μέλος της ακαδημίας του τριφυλλιού εδώ και περίπου μία τετραετία.

Ήταν βασικό στέλεχος πέρσι στην Κ17, ενώ έχει πάρει πολλά ματς εφέτος στην Κ20 και είναι μία απ’ τις αδυναμίες του προπονητή τερματοφυλάκων της ανδρικής ομάδας, Κώστα Παγανιά, ο οποίος πήρε το “ΟΚ” από τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τον ανεβάσει και στην πρώτη ομάδα και να του δοθεί λίγος χρόνος συμμετοχής στο φιλικό με τη Σπάρτη στη Λεωφόρο στις 22 Μαρτίου. Στο πρόσωπό του δε, πολλοί βλέπουν μία περίπτωση που αν δουλευτεί με υπομονή, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, τύπου Βλαχοδήμου ή Καπίνο.

Εκτός από τον Χριστογεώργο στις προθέσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού (κατόπιν εισήγησης της διεύθυνσης της Ακαδημίας) είναι να προσφερθεί επαγγελματικό συμβόλαιο σύντομα και στον αριστερό μπακ της Κ20 Παναγιώτη Ζωγραφάκη (26/12/2000, γεννημένος στην Αθήνα) ο οποίος αγωνίζεται εδώ και μία πενταετία στο τριφύλλι κι έχει σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τις δυνατότητές του όλη η τεχνική ομάδα.

Πηγή: contra.gr