ΕΠΣ Μακεδονίας: Τί απάντησε το δ.σ. σε εν δυνάμει χορηγία αθλητή

600

Η Εταιρεία «Πρόβλεψη ΑΕ» κατέθεσε πρόταση στην ΕΠΣ Μακεδονίας που αφορά στην οικονομική ενίσχυση ποδοσφαιριστή – μαθητή της Γ’ τάξης Λυκείου με το ποσό των 1.500,00 €, που συνδυάζει το ποδόσφαιρο με την εκπαίδευσή του και εισάγεται σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη συγκομιδή μορίων.
Η πρόταση συζητήθηκε διεξοδικά στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και η θέση της καταγράφεται στην παρακάτω επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε και στην εταιρεία:

Η θέση της ΕΠΣ Μακεδονίας στην πρόταση της εταιρείας «Πρόβλεψη ΑΕ»

“Θεσσαλονίκη, 26 Απριλίου 2018
Αριθ. Πρωτ. — 1644 —
Προς την Εταιρεία «ΠΡΟΒΛΕΨΗ Α.Ε.»

Κύριοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Μ., κατά τη συνεδρίασή του της 19-04-2018 (78η), συζήτησε διεξοδικά την πρότασή σας που αφορά στην οικονομική ενίσχυση ποδοσφαιριστή – μαθητή της Γ’ τάξης Λυκείου, όπου συνδυάζοντας το ποδόσφαιρο με την εκπαίδευσή του, θα επιδοτηθεί με το ποσό των 1.500,00 €, έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη συγκομιδή μορίων στις πανελλήνιες εξετάσεις της ερχόμενης εκπαιδευτικής περιόδου.
Από την εκτεταμένη συζήτηση των μελών του Δ.Σ., ανέκυψαν αρκετές τοποθετήσεις συναδέλφων, που συνοψίζονται ως εξής:

Είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενη κάθε χορηγία που απευθύνεται στο συλλογικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο για την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας καταστατικά δεν προβλέπεται η επιδότηση αθλητών με χρηματικά ποσά. Δεν είναι αυτό το πεδίο δράσης της Ένωσης μας.

Σκοπός μας είναι η διάδοση, η προστασία του αθλήματος και η δημιουργική ενασχόληση των νεαρών αλλά και των μεγαλύτερων αθλητών σε περιβάλλον αθλητικό, υγιούς άμιλλας και ασφάλειας.

Πέραν των ως άνω αναφερόμενων, είναι πιθανό το χρηματικό αυτό έπαθλο, να αποδοθεί σε ποδοσφαιριστή, που εν τοις πράγμασι, δεν υπολείπεται οικονομικής ενίσχυσης, λόγω επαρκών εισοδημάτων της οικογενείας του, ενώ πιθανότατα ο 2ος – 3ος ή και οι επόμενοι της κατάταξης να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την στήριξη αυτή.

Επειδή, όμως, εισερχόμαστε σε ευαίσθητα – ιδιαίτερα για την εποχή μας – οικογενειακά οικονομικά δεδομένα, δεν κρίνουμε ορθό να εμπλακούμε σε μία διελκυστίνδα αξιολογήσεων που δεν είναι ούτε των δυνατοτήτων μας, ούτε και του σκοπού μας, τον οποίο με ζέση υπηρετούμε.

Ωστόσο, επειδή η πρωτοβουλία σας έχει αφετηρία τη διάθεση προσφοράς και εφ’ όσον και εσείς συμφωνείτε, σας προτείνουμε να συνδράμετε με το ποσό αυτό την καινοτόμο και κορυφαία δράση για τα πανελλήνια δεδομένα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το πρόγραμμα συμμετοχής στα έξοδα αποκατάστασης σοβαρών τραυματισμών ποδοσφαιριστών, που θα εφαρμοστεί άμεσα από την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019.

Με το ποσό που προσφέρετε, θα μπορέσετε να στηρίξετε την ασφαλιστική κάλυψη αδύναμων οικονομικά σωματείων, είτε σε γεωγραφικές περιοχές, που στενάζουν από την οικονομική ένδεια και αδυνατούν να κατέλθουν σε αγωνιστική δράση, είτε σε σωματεία που αδράνησαν αγωνιστικά τα προηγούμενα χρόνια και σκέφτονται να επιστρέψουν, προβληματιζόμενα ωστόσο από τα κοινωνικά -οικονομικά δεδομένα.

Με το ποσό που μας ανακοινώσατε, αγκαλιάζετε ασφαλιστικά, 15 σωματεία και 300 και πλέον ποδοσφαιριστές, στην μη επιθυμητή από κανένα μας προοπτική σοβαρού τραυματισμού και ανάγκης χειρουργικής επέμβασης του.
Η αντιπαραβολή των δεδομένων, νομίζουμε πως είναι συντριπτική ως προς την σχέση του ενός ωφελούμενου με τους πολλούς.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συμπλεύσετε με την πρόταση μας, προκειμένου αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο επαναδραστηριοποίησης ανενεργών ή οικονομικά ασθενών σωματείων στην Ένωση μας.

Αν ωστόσο επιμείνετε στην πρότασή σας, η Ε.Π.Σ.Μ. θα σας συνδράμει με στοιχεία αγωνιστικά από τα Φ.Α. της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, ή όποιων άλλων στοιχείων δύναται να σας παρέχει.

Σας ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία σας και αναμένουμε με ενδιαφέρον την θέση σας σε σχέση με την πρόταση μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Της Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ “