Εξαιρετικό επίπεδο στο Διεθνές SportX Camp στη Θεσσαλονίκη (photos)

493

To 1o Διεθνές Scouting SportX Camp με τη συμμετοχή επίλεκτων ποδοσφαιριστών γεννημένους από το 2001 ως το 2004 που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, άρχισε την Παρασκευή 4/5 στη Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Μαΐου! Ολοι όσοι συμμετέχουν έχουν να λένε για το υψηλότατο επίπεδο τόσο των αθλητών, όσο και της διοργάνωσης που εξελίσσεται στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου LOLAS στη Σουρωτή.

Αλλωστε πρόκειται για ένα τριήμερο camp υψηλών προδιαγραφών που διοργανώνει η κορυφαία γερμανική εταιρία management SPORT EXPERTE με στόχο την ανεύρεση και ανάδειξη ταλαντούχων και ικανών νεαρών ποδοσφαιριστών. Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΑΣΠΕ) κι άλλων επίσημων φορέων και θα αποτελέσει τον πυλώνα για σειρά αντίστοιχων scouting camps σε Ελλάδα και Κύπρο.

O Oliver Wolki, ανάμεσα στο τεχνικό τιμ του SportX Camp στο ξενοδοχείο Athina Airport Hotel

Επικεφαλής του τεχνικού προγράμματος είναι ο Oliver Wölki και άμεσοι συνεργάτες του οι Τάσος Μαραγκοζίδης και Δημήτρης Πετκάκης.

Τις προσπάθειες των νεαρών επίλεκτων ποδοσφαιριστών παρακολουθούν οι scouts της SPORT EXPERTE που ήρθαν στην Ελλάδα αποκλειστικά για να τσεκάρουν ταλέντα. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται οι Gernot Sick – (Red Bull Leipzig), Ben Manga – (Eintracht Frankfurt), Manfred Dubski – (Schalke 04), Dimond Dramis – (Arsenal), ( TSG 1899 Hoffenheim), όπως και άλλοι διεθνώς αναγνωρισμένοι FIFA agents.

Η παρουσία των scouters αλλά και των agents της SPORT EXPERTE στην οποία ανήκουν διεθνούς φήμης προπονητές, τεχνικοί διευθυντές και ποδοσφαιριστές, αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές να διεκδικήσουν μια θέση στο στερέωμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Για το λόγο αυτό ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν, αθλητές από τη Σερβία, την Κροατία, τη Γερμανία και την Κύπρο!

Το SportX Camp πλαισιώνουν οι προπονητές: Δημήτρης Σίτσας, Σπύρος Γόγολος, Φώτης Γουνιώτης, οι γυμναστές: Νίκος Κουμπούλης, Απόστολος Χατζάρας, ενώ τους τερματοφύλακες καθοδηγεί ο Θοδωρής Γκίτκος.

Οι 66 επίλεκτοι ποδοσφαιριστές, χωρισμένοι σε 6 ομάδες και τρεις αγώνες των 60 λεπτών, κατέθεσαν τα διαπιστευτήρια τους μπροστά σε scouters από μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης αλλά και μπροστά στους αξιόλογους προπονητές που έδωσαν το παρών.

Το επίπεδο οργάνωσης, λειτουργίας αλλά και αγωνιστικής παρουσίας των ποδοσφαιριστών, απέδειξε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην εταιρία «Sport Experte», η οποία πλέον έχει τα δικά της γραφεία στην Ελλάδα με έναν από τους εκπροσώπους της να είναι ο πολύ γνωστός ποδοσφαιριστής, Δημήτρης Πετκάκης.

Ακολουθεί ένα πολύ «γεμάτο» Σαββατοκύριακο, με αγώνες τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα στις εγκαταστάσεις «LOLAS» στη Σουρωτή, ενώ ενδιάμεσα θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, όπου θα αναλυθεί το project της εταιρίας για το Camp.

Μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων αγώνων προεπιλογής, οι παίκτες που θα ξεχωρίσουν και θα επιλεγούν από τους scouters των ομάδων με τις οποίες συνεργάζεται η SPORT EXPERTE θα μεταβούν για νέα δοκιμαστικά μίας (1) εβδομάδας στην έδρα του συλλόγου, με όλα τα έξοδα πληρωμένα (μετακίνηση, διατροφή, διαμονή) με στόχο να διεκδικήσουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο. Όσοι παίκτες δεν επιλεγούν, το γραφείο της SPORT EXPERTE θα αναλάβει να τους φέρει σε επαφή και με άλλες ομάδες, προκειμένου να λάβουν μια νέα πρόταση.