Προπονητής στην Κ17 της Μπάγερν ο Κλόζε

383

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον παλαίμαχο επιθετικό της ομάδας, Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος αναλαμβάνει την Κ17 του συλλόγου, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Μίροσλαβ Κλόζε

Ο παλαίμαχος επιθετικός, ο οποίος πραγματοποίησε μία σπουδαία καριέρα με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, αλλά και της εθνικής Γερμανίας, ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση των Βαυαρών προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Κ17 του συλλόγου.

Οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας ανακοίνωσαν πως ο Κλόζε υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και απ’ τη νέα σεζόν θα καθοδηγήσει τους πιτσιρικάδες ως προπονητής.

“Ανυπομονώ πραγματικά να δουλέψω με τα νέα παιδιά της Μπάγερν και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου προκειμένου να δικαιώσω την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου”, δήλωσε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ο Κλόζε αποχώρησε το καλοκαίρι του 2016 απ’ την αγωνιστική δράση, ύστερα από μία πενταετία στη Λάτσιο με την οποία σημείωσε 63 γκολ και μοίρασε 35 ασίστ σε 171 ματς. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί στις Μπάγερν Μονάχου (53 γκολ σε 150 ματς), Βέρντερ Βρέμης (63 γκολ σε 132 παιχνίδια) και Κάιζερσλάουτερν (53 γκολ σε 147 αγώνες).

Παράλληλα, με την Εθνική Γερμανίας σημείωσε 71 γκολ σε 137 αναμετρήσεις, ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων με 16 γκολ, ένα περισσότερο απ’ τον Ρονάλντο.