Ο Φρανσουά Τσικολίνι για την Ακαδημία του Ολυμπιακού

164

Οι αλλαγές στον Ολυμπιακό θα είναι ριζικές. Αυτή είναι η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη και ήδη το πλάνο υλοποιείται. Με το πλάνο των αλλαγών, βεβαίως, να περιλαμβάνει και το κομμάτι της ακαδημίας, στο οποίο ο σύλλογος θέλει να ρίξει πολύ μεγάλο βάρος, προχωρώντας σε σημαντικές βελτιωτικές κινήσεις, σε όλους τους τομείς.
Με πρώτο βήμα την εύρεση ενός προσώπου που θα αναλάβει να οργανώσει και να «τρέξει» το πρότζεκτ της ανακάλυψης, παραγωγής και προώθησης ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής.

Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στην Ελλάδα ένας παλιός γνώριμος του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Φρανσουά Τσικολίνι. Ο 55χρονος Γάλλος ειδικός επί των ακαδημιών είχε συζητήσει με τους Ερυθρόλευκους και την πρώτη χρονιά που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ.
Ο Τσικολίνι είχε έρθει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2010, όταν ακόμη εργαζόταν στην ακαδημία της Μονακό, έχοντας τη συνολική ευθύνη των τμημάτων υποδομής των Μονεγάσκων και την τεχνική ηγεσία της ομάδας Κ19. Εντούτοις, μια πρόταση από την πρώτη ομάδα της Ξαμάξ, είχε βάλει τέλος στις συζητήσεις.

Σχεδόν 8 χρόνια μετά ο Τσικολίνι επέστρεψε στην Ελλάδα, ξανά για να συζητήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού την πιθανότητα να είναι αυτός το πρόσωπο που θα αναλάβει το σημαντικό πρότζεκτ των ερυθρόλευκων τμημάτων υποδομής. Εμεινε στην Ελλάδα σχεδόν μία εβδομάδα, παρακολούθησε προπονήσεις των αγωνιστικών τμημάτων (Κ17, Κ20) στο Ρέντη, είδε τον συνολικό τρόπο δουλειάς της Ακαδημίας, συζήτησε με προπονητές και χθες αναχώρησε, έχοντας αφήσει πίσω του μια πλήρη έκθεση με τα συμπεράσματα που έβγαλε. Χωρίς να είναι γνωστό τι συζήτησε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και εάν τελικά θα είναι αυτός που θα αναλάβει το σημαντικό έργο για τη βελτίωση της ακαδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσικολίνι, πέραν της Μονακό, έχει εργαστεί επίσης στις ακαδημίες της Μπαστιά, ενώ πέρασε σχεδόν τρία χρόνια στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και της γερμανικής Μπόχουμ. Σε επίπεδο πρώτων ομάδων, έχει καθίσει στον πάγκο της Προ Βέκιο, της Μπαστιά, της Ξαμάξ και της Καμπίλιε από την Αλγερία.

ΚΟΣΤΑ, ΒΕΡΜΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ «ΕΛΕ»

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες είχε έρθει στην Ελλάδα ο Πορτογάλος Φρανσίσκο Κόστα. Ενα πρόσωπο που είχε προτείνει ο Πέδρο Μαρτίνς για να τσεκάρει τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας και να κάνει τις δικές του εισηγήσεις για το τι πρέπει να αλλάξει. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη λίστα για τη θέση του διευθυντή της ακαδημίας βρίσκεται και ο Χέρμαν Βερμιούλεν. Ο Βέλγος πρώην επικεφαλής των τμημάτων υποδομής των Πειραιωτών, για τον οποίο στον Πειραιά έχουν εξαιρετική άποψη, καθώς γνωρίζουν τη δουλειά του και τις γνώσεις του στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Ενώ δεν είναι άγνωστο το σενάριο που θέλει να «παίζει» και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για τη θέση.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τον ρόλο που άφησε ορφανό η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον μέχρι πρότινος διευθυντή της Ακαδημίας, Κούλη Καραταΐδη. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα γυρίσει σελίδα και στον τομέα των τμημάτων υποδομής, με σκοπό να βελτιωθεί η ήδη πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.