Η Ελληνίδα μάνα και στα γήπεδα εισβάλλει!

423

Ναι. Πρέπει να το παραδεχθούμε: Η Ελληνίδα μάνα είναι ξεχωριστή περίπτωση. Δεν τη σταματά τίποτα και προκειμένου να προστατεύσει το βλαστάρι της όπως μόνο εκείνη ξέρει, βεβαίως θα κάνει τα πάντα. Τί θα πει, δηλαδή, ο διαιτητής ενός αγώνα μπάσκετ ξέρει καλύτερα τους κανόνες του αθλήματος και είναι ο άρχων του αγώνα; Ή τί περισσότερο ξέρει ένας προπονητής του ιδίου αθλήματος, από τη μάνα της αθλήτριας; Τί να κάνουμε; Μάνα είναι μόνο μία (ευτυχώς).

Δύο πρόσφατα περιστατικά δείχνουν ότι για την Ελληνίδα μάνα δεν υπάρχει όριο.

Το πρώτο καταγράφηκε στην αναμέτρηση του Αετού Καλλιθέας με την Τερψιθέα για τα playoff της ΕΣΚΑΝΑ προ δεκαπενθημέρου, όταν μητέρα αθλήτριας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε επίθεση στον διαιτητή.

ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛΥΦΆΔΑΣ, ημιτελικός πρωταθλήματος play off Α' γυναικών. Στο 0.45" του βίντεο, μητέρα αθλήτριας της Τερψιθεας μετά από πτώση της, εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο και επιτίθεται στον Α' διαιτητή κο Πέππα. Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι οι διαιτητές του αγώνα κκ Πέππας και Χρόνης ΔΕΝ απέβαλαν την κυρία από το γήπεδο. Το πιο εξωφρενικό ακόμα είναι ότι ενώ στο φύλλο αγώνα αναγράφεται ξεκάθαρα από τον κο Πέππα ότι "μητέρα αθλήτριας της Τερψιθεας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, με εξύβρισε και χειροδικησε εναντίον μου", η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. ΔΕΝ τιμωρησε την φιλοξενουμενη ομάδα ως οφειλε. Θυμίζω ότι στο ποδόσφαιρο παρόμοιες ενέργειες επιφερουν βαρυτατες τιμωρίες. Εσείς κύριοι που κλείνετε τα μάτια σε τέτοιες ενέργειες, μήπως ενθαρρυνετε παρόμοιες συμπεριφορές;;

Publiée par Aetos Kallitheas Basketball Academy sur Mardi 15 mai 2018

Αναλυτικά όσα αναφέρονται από τον Αετό Καλλιθέας, όπως μεταφέρονται από το wbasket.gr:

«Στο 0.45″ του βίντεο, μητέρα αθλήτριας της Τερψιθεας μετά από πτώση της, εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο και επιτίθεται στον Α’ διαιτητή κο Πέππα. Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι οι διαιτητές του αγώνα κκ Πέππας και Χρόνης ΔΕΝ απέβαλαν την κυρία από το γήπεδο. Το πιο εξωφρενικό ακόμα είναι ότι ενώ στο φύλλο αγώνα αναγράφεται ξεκάθαρα από τον κο Πέππα ότι «μητέρα αθλήτριας της Τερψιθεας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, με εξύβρισε και χειροδικησε εναντίον μου», η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. ΔΕΝ τιμωρησε την φιλοξενουμενη ομάδα ως οφειλε. Θυμίζω ότι στο ποδόσφαιρο παρόμοιες ενέργειες επιφερουν βαρυτατες τιμωρίες. Εσείς κύριοι που κλείνετε τα μάτια σε τέτοιες ενέργειες, μήπως ενθαρρυνετε παρόμοιες συμπεριφορές;;».

Στη δεύτερη περίπτωση, μητέρα αθλήτριας μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και δίνει οδηγίες στην κόρη της. Ποιός προπονητής… ;

Το περιστατικό περιγράφεται στο basketa.gr:

«Από ένα απίστευτο περιστατικό σημαδεύτηκε ο τελικός του πρωταθλήματος κορασίδων ΕΣΚΑΝΑ που μόνο στα ελληνικά γήπεδα μπορεί να συμβεί… Και όλα αυτά εξαιτίας του πάθους των γονέων για να πάει καλά το παιδί του. Μόνο που αυτό μπορεί να καταλήξει σε καταστάσεις κωμικές… Οπως αυτή που είδαμε κατά τη διάρκεια του τελικού μεταξύ Κρόνου –Πρωτέα Βούλας.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη ο τελικός η μητέρα μιας αθλήτριας του Κρόνου μπήκε στο γήπεδο και άρχισε να δίνει οδηγίες στην κόρη της μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των αθλητριών, των διαιτητών και φυσικά των φιλάθλων. Το παιχνίδι διακόπηκε για κάποια δευτερόλεπτα, οι διαιτητές συνομίλησαν με την παίκτρια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον πάγκο του Κρόνου όπου ένας άνθρωπος της ομάδας πήγε στην εξέδρα και έκανε συστάσεις στην μητέρα. Οπως είναι φυσικό, το περιστατικό δεν είχε συνέχεια, ούτε κάποια επίπτωση, αλλά είναι ένα σκηνικό που θα θυμούνται όλοι για καιρό… »

2017-18 Α’ ΕΣΚΑΝΑ Πρωτέας – Κρόνος PO F3 Κορασίδες 13/05/2018

 

https://www.youtube.com/watch?v=kxbka7fpTy0