Ουζουνίδης: «Προώθηση κι από τους Κ17 στην ΑΕΚ, αν αξίζουν”

259

Τις σκέψεις και τα όνειρά του για την ΑΕΚ της σεζόν 2018/19 εξέθεσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, κατά τη σημερινή επίσημη παρουσίασή του ως ο νέος προπονητής των πρωταθλητών. Ο 49χρονος τεχνικός, ο οποίος αντικατέστησε τον Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε για την αγωνιστική του φιλοσοφία και τους στόχους στον νέο σταθμό της καριέρας του.

«Δεν υπάρχει ομάδα που δεν μπορείς να βελτιώσεις, που δεν μπορείς να προσθέσεις πράγματα. Ας πούμε στο επιθετικό κομμάτι, αλλά παράλληλα να διατηρήσουμε την ενέργεια, τη συνοχή και φυσικά την αμυντική λειτουργία που ήταν το δυνατό της σημείο. Γνωρίζω τους παίκτες, έχω συνεργαστεί με κάποιους από αυτούς. Το θετικό είναι ότι δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, δεν ψάχνουμε πολλούς καινούργιους παίκτες. Η ΑΕΚ θα μου δώσει την ευκαιρία να ασχοληθώ καθαρά με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είναι μια δουλειά που εύχεται ο κάθε προπονητής να είχε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ουζουνίδης.

«Θεωρώ ότι η συνεργασία μας θα είναι πολύ καλή και ότι θα έχουμε μια γεμάτη χρόνια» είπε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Νίκος Λυμπερόπουλος, προλογίζοντας τον νέο προπονητή.

Για τους ταλαντούχους παίκτες και τα παιδιά της ακαδημίας του συλλόγου, ανέφερε: «Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν το δυνατό της σημείο. Πρέπει να βελτιώσουμε το επιθετικό κομμάτι. Όσον αφορά στις ακαδημίες, δεν έχω καλή άποψη για το τι γίνεται εκεί. Σήμερα υπάρχει ένα φιλικό και είναι πολύ πιθανό εγώ ή οι συνεργάτες μου να το παρακολουθήσουμε. Σε ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είναι εύκολο να προωθήσεις παιδιά. Η ΑΕΚ, όμως, είναι μία ομάδα που στηριζόταν στο ελληνικό στοιχείο και αν θεωρήσουμε πως ένα παιδί έχει τις δυνατότητες να προβιβαστεί, τότε θα το κάνουμε.

Ακόμα και στην Κ17 αν δούμε πως υπάρχει κάποιος παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί, θα το κάνω. Το έκανα και στην προηγούμενη ομάδα μου. Αν δεν κάνω λάθος, δεν υπάρχουν αρκετοί Έλληνες παίκτες που έχουν προωθήσει τα νέα παιδιά όπως εγώ».