Ύποπτα στημένα στη Super League U20!

174

Εκτός από τις επαγγελματικές κατηγορίες τις Super League και Football League, φαίνεται πλέον ότι παράνομος στοιχηματισμός έχει πάρει ρόλο και στην Super League U20.

Όπως ανεφέρει δημοσίευμα της “Live Sport“, η UEFA εντόπισε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε δύο παιχνίδια της ίδιας ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League U20, χωρίς να γίνει γνωστό το όνομά αυτής και ενημέρωσε την αρμόδια αρχή της ΕΠΟ. Αυτό που μένει είναι να δούμε τι πειθαρχικά μέτρα θα πάρει η ομοσπονδία για να καταπολεμήσει το συγκεκριμένο συμβάν αλλά και τυχόν εξάπλωσή του.

Αναλυτικά η επιστολή που έχει σταλθεί από την FIFA στην ΕΠΟ για τη χειραγώγηση αγώνων:

“Η Ομάδα Εργασίας σημείωσε με ανησυχία το γεγονός ότι συνεχίζει να αποτελεί ζήτημα η χειραγώγηση αγώνων, ιδιαιτέρως στη Β’ Εθνική κατηγορία. Ως προς τούτο, θα υλοποιηθούν τα εξής μέτρα: Θα εφαρμοστεί ένα νέο νομικό πλαίσιο με στόχο την απάλειψη της χειραγώγησης αγώνων, σε συνεργασία με τις FIFA/UEFA όσο το δυνατόν συντομότερα και το αργότερο μέχρι το τέλος της ελληνικής ποδοσφαιρικής περιόδου 2018/19. Ως προληπτικό μέτρο, όλες οι επαγγελματικές ομάδες και οι ΕΠΣ θα παρακολουθήσουν σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν από πεπειραμένους Integrity officers των FIFA/UEFA επί του ζητήματος της χειραγώγησης αγώνων, αρχίζοντας από την έναρξη της ελληνικής ποδοσφαιρικής περιόδου 2018/19”

Επιμέλεια:Λάμπρος Παπαδής