“Γίνεται αφαίμαξη από τους μάνατζερ και στο μπάσκετ”

425

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κατά νομολογίας του ΑΣΕΑΔ

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για αφαίμαξη των αθλητών και αθλητριών εξαιτίας μιας νομολογίας του ΑΣΕΑΔ, που εκμεταλλεύονται ορισμένα σωματεία. Τονίζει μεταξύ άλλων ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται προσκόμματα στην παραγωγική διαδικασία και ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

«Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζοντας τις θέσεις και τις ανησυχίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων-μελών της, επισημαίνει ότι η αφαίμαξη των αθλητών και αθλητριών που αποτελούν την έκφραση της δημιουργικής δραστηριότητάς τους από ορισμένα σωματεία, που εκμεταλλεύονται τη νομολογία του Α.Σ.Ε.Α.Δ. των τελευταίων ετών, έχει αρνητικά αποτελέσματα για το άθλημα αλλά και για τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη που αναπτύσσεται και από την ανεύθυνη και πρόσκαιρα κερδοσκοπική δραστηριότητα ορισμένων μάνατζερ και την παραπλάνηση και την εκμετάλλευση των γονέων και κηδεμόνων των αθλητών και αθλητριών, δημιουργεί προσκόμματα στην παραγωγική διαδικασία των σωματείων δημιουργών, απογοήτευση και αγωνιστική και λειτουργική περιθωριοποίηση.

Η Ε.Ο.Κ. τονίζει ότι θα προβεί στην άσκηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αρνητικού αυτού φαινομένου, τόσο με τη λειτουργία των δικών της οργάνων όσο και με προτάσεις προς την πολιτεία για τη νόμιμη ρύθμιση του θέματος».