Μπίρκιρ Μαρ Σάβερσον: Ένας υπάλληλος στο Μουντιάλ…(pic)

626

Το Μουντιάλ είναι η διοργάνωση που φιλοξενεί την αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά δίπλα στους Μέσι, Ρονάλντο, Νεϊμάρ υπάρχουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές που η ζωή τους απέχει παρασάγγας από το star system του δημοφιλέστερου αθλήματος του κόσμου!

Ο Μπίρκιρ Μαρ Σάβερσον είναι ένας απ’ αυτούς! Ο 33χρονος Ισλανδός αμυντικός, που προσφάτως τον είδαμε με την υπόλοιπη άμυνα της Εθνικής του να σταματάει τον Λίο Μέσι, αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση που δεν συναντάς κανείς συχνά σε τέτοιο υψηλό  επίπεδο.Ο έμπειρος αμυντικός που έχει αγωνιστεί στην νορβηγική Μπραν και στην σουηδική Χάμαρμπι, έχει επιστρέψει στο πρωτάθλημα της χώρας του για λογαριασμό της Βάλουρ από την Ακαδημία της οποίας ξεκίνησε.

Το θέμα είναι ότι κάνει και δεύτερη δουλειά πέραν του ποδοσφαίρου. Όχι για βιοποριστικούς λόγους, αφού οι μεταγραφές του εκτός Ισλανδίας του επιτρέπουν να ζει άνετα, αλλά επειδή… βαριέται!

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Associated Press: «Δεν μπορώ να κάθομαι όλη μέρα δίχως να κάνω κάτι. Είναι βαρετό απλά να τεμπελιάζεις. Και εγώ δεν ήθελα να τεμπελιάσω λίγο πριν αγωνιστώ στο Μουντιάλ!».

Birkir Mar Saevarsson

Ο Σάβερσον που αγωνίστηκε και στο Euro του 2016, βοηθώντας την Ισλανδία να ξαφνιάσει κόσμο αφού κατάφερε να μην χάσει από την νικήτρια Πορτογαλία (1-1) στον όμιλο και απέκλεισαν την Αγγλία στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εργάζεται σε μια βιοτεχνία συσκευασίας άλατος με ωράριο 9-5 και όπως ο ίδιος ανέφερε χρειάστηκε να ζητήσει άδεια για να ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής του στην προετοιμασία της και στο Μουντιάλ…