Μιλόγεβιτς: Όταν αποφασίζει η καρδιά…

721

Δυο ομάδες, μια καρδιά και μια απόφαση που προκάλεσε συζητήσεις! Ο Νεμάνια Μιλόγεβιτς γεννήθηκε στην Αθήνα, αγάπησε την Ελλάδα κι έριξε… άκυρο στη Σερβία! Γιατί; Ο 20χρονος τα λέει όλα στο G-Weekend και τον Πολύδωρο Παπαδόπουλο

Image result for Νεμάνια Μιλόγεβιτς

Η απόφασή του προκάλεσε σάλο στη Σερβία και ο Τύπος της χώρας αναρωτιόταν γιατί ο Νεμάνια Μιλόγεβιτς άφησε στα κρύα του λουτρού την Εθνική της χώρας του για την Ελλάδα! Ο 20χρονος εξτρέμ της Κουκαρίτσκι δε δίστασε να διαλέξει την Εθνική Νέων κι έπειτα να κάνει ένα βήμα περισσότερο, να δεχθεί την κλήση για την Ελπίδων. Ο Μιλόγεβιτς μιλά στο G-Weekend για την απόφασή του, τις σχέσεις με τον πατέρα του, την αγάπη για την Ελλάδα και τις διαφορές του ποδοσφαίρου στη Σερβία με αυτό στην Ελλάδα.

-Ολοι περιμένουν να μάθουν γιατί διάλεξες την Ελλάδα και όχι τη Σερβία;
Πραγματικά θα το κρατήσω για μένα, δεν θα αποκαλύψω τον λόγο. Παρα μόνο θα πω πως όταν έγινε η κλήση δέχθηκα την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη.

-Αποφασίζεις με καρδιά ή με μυαλό;
Περισσότερο με την καρδιά, οπότε καταλαβαίνετε… Είναι τιμή μου να παίζω στην Ελλάδα, θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ και να εξελιχθώ. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική, έχω έναν εξαιρετικό προπονητή που μπορώ να μάθω περισσότερα.

-Καλύτερος ο Νικοπολίδης από τον… Βλάνταν Μιλόγεβιτς;
Δεν είχα κόουτς τον Μιλογιεβιτς για να απαντήσω. Είμαι πάντως πολύ τυχερός κι ελπίζω να δικαιώσω τις προσδοκίες.

Η συμβουλή του πατέρα σου στην απόφαση να παίξεις στην Ελλάδα;
Με στήριξε αρκετά και μου είπε να κάνω ό,τι λέει η καρδιά μου. Ξέρει την αγάπη μου για τη χώρα, εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα, ερχόμουν συχνά στην Ελλάδα και ήξερε πως θα μου κάνει καλό να συνεχίσω στις εθνικές.

-Κι αν η Ομοσπονδία της Σερβίας σου κάνει κλήση; Αλλάζεις την απόφαση;
Ηταν μια μεγάλη τιμή αυτό που έγινε, δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον. Τη δεδομένη χρονική στιγμή θέλω να δικαιώσω αυτούς που με πίστεψαν και με κάλεσαν. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρω.

Αποτέλεσμα εικόνας για milojevic vladan nemanja

-Τι σου λέει συνέχεια ο πατέρας σου;
Οτι είμαι σε καλό δρόμο, πως είναι υπερήφανος για μένα και με στηρίζει όλη η οικογένεια. Πάντα έτσι ήταν, ήθελε να κάνω στη ζωή μου ό,τι μου αρέσει περισσότερο και είναι κάτι εξαιρετικό.

-Προπονητής ή πατέρας τις περισσότερες ώρες; Αυστηρός;
Πατέρας και όχι αυστηρός. Μιλάμε πολύ, βλέπουμε μπάλα μαζί, μου λέει πράγματα να διορθώσω, αν και είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζομαι. Δεν θέλει να είναι ο λόγος για την εξέλιξή μου γι αυτό και προπονητές μου είναι μόνο αυτοί στις ομάδες που αγωνίζομαι. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, η στήριξη και οι συμβουλές του. Η μητέρα μου είναι μεγαλύτερος κριτής.

-Πως περνάτε τις ελεύθερες ώρες;
Μπάλα, βόλτες, φαγητό, σινεμά. Είναι εξαιρετική παρέα και την απολαμβάνω.

-Δεν τσακώνεστε;
Λίγο, εγώ Ρεάλ και Κριστιάνο Ρονάλντο, ο πατέρας μου Μπαρτσελόνα και Μέσι.

-Θα ήθελες να έχεις κόουτς τον πατέρα σου στο μέλλον;
Φυσικά, θα ήθελα μια μέρα να είναι ο πατέρας μου προπονητής. Ο επαγγελματισμός του, η σκληρή δουλειά και η πειθαρχία του είναι σημαντικά κίνητρα…

– Ποια είναι η γνώμη σου για την Εθνική Ελπίδων;
Υπάρχει ταλέντο σε αυτή την ομάδα και το βγάζουμε στο γήπεδο. Η ομάδα έκανε καλά παιχνίδια, ανασταλτικά τα πήγαμε περίφημα, επιθετικά ακόμα πιο καλά. Υπήρχε σωστό πλάνο, το κλίμα είναι εξαιρετικό, ο κ. Νικοπολίδης πιστεύει πολύ, μας στηρίζει και βγαίνει στο γήπεδο! Θέλω να γευτώ πολλές επιτυχίες, όπως και όλα τα παιδιά. Είμαστε κοντά στο στόχο και θα παλέψουμε μέχρι τέλους.

– Ποιος Σέρβος σου αρέσει περισσότερο;
Αρκετοί, πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που αγωνίζεται ο Τάντιτς, εξαιρετικός είναι ο Μάτιτς και περιμένω να δω μια εξαιρετική πορεία στο Μουντιάλ. Πραγματικά η Σερβία έχει πολύ δυνατή ομάδα και μπορεί να κάνει πολλά.

– Η Εθνική Ελλάδας; Την παρακολουθείς;
Ναι. Βελτιωμένη στο τελευταίο παιχνίδι, είμαι σίγουρος πως θα βρει το δρόμο της. Είναι εξαιρετική αμυντικά, έχει παίκτες με τεράστια προσωπικότητα κι ελπίζω να τη δω στο Euro!

-Φαντάζομαι ο πατέρας σου, σου μιλάει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εσύ ποιους παίκτες θαύμασες;
Βαζέχα, Τζόρτζεβιτς, Τσιάρτα… Τεράστιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, αλλά και τι να πει κανείς για την Ελλάδα του 2004. Νικοπολίδης, Καραγκούνης, Ζαγοράκης, μια απίστευτη ομάδα που έδειξε πως το ποδόσφαιρο είναι το κορυφαίο άθλημα.

Το μέλλον των νεαρών παικτών στη Σερβία είναι πιο ευοίωνο από αυτό στην Ελλάδα. Τι πιστεύεις πως πάει καλύτερα;
Ολα έχουν να κάνουν με τη λειτουργία. Στη Σερβία υπάρχει το ταλέντο, υπάρχουν όμως και οι κατάλληλοι για να το εκμεταλλευθούν. Οι προπονητές ξέρουν καλά πως να υποδεχθούν ένα ταλαντούχο παιδί. Μπορεί οι υποδομές να μην είναι αυτές όπως σε άλλες χώρες, αλλά είναι καλές, έχουν χτίσει πάνω σε αυτό. Στη Σερβία παίρνουν ευκαιρίες και στα 16 τους χρόνια θεωρούνται παίκτες έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα.

Ομορφότερη χώρα;
Μη μου βάζεις δύσκολα… Λατρεύω τη Σερβία, μου αρέσει η ζωή, αλλά και στην Ελλάδα η ζωή κοντά στη θάλασσα είναι απίθανη. Είναι απίθανος προορισμός για διακοπές και ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι.

Αγαπημένο ελληνικό φαγητό;
Σουβλάκιααααα!

Τι θα απαντούσες σε αυτούς που απόρησαν με την απόφασή σου;
Μπορώ να πω μόνο, μια καρδιά, δυο αγαπημένες χώρες, αλλά και μια απόφαση που έπρεπε να παρθεί…