«Κάν’το όπως ο Beckham! Προ(σ)κλήσεις και ευκαιρίες στη σύγχρονη αθλητική επιστήμη» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

873

«Κάν’το όπως ο Beckham! Προ(σ)κλήσεις και ευκαιρίες στη σύγχρονη αθλητική επιστήμη» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο  διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη Open Day με θέμα: «Κάν’το όπως ο Beckham! Προ(σ)κλήσεις και ευκαιρίες στη σύγχρονη αθλητική επιστήμη». Η ημέρα γνωριμίας περιλαμβάνει expert panel και διαδραστική συζήτηση για το ρόλο της σύγχρονης αθλητικής επιστήμης και διοίκησης, στο πλαίσιο της διεπιστημονικότητας των νέων προγραμμάτων της Σχολής Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ στα πρόσφατα διεθνή πρωταθλήματα? Πώς σχετίζεται η διοίκηση αθλητικών εγκαταστάσεων με την προπονητική και την αποκατάσταση αθλητών? Ποιες είναι οι προοπτικές της αναψυχής και του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα?

Στα παραπάνω ερωτήματα θα επιχειρήσει να απαντήσει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 18:00, μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών  απαρτιζόμενη από τον κ. Ιωάννη Κουρκουρίκη, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κωπηλασίας και Δρομέα Μεγάλων Αποστάσεων, την κα Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια Βορείου Ελλάδος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον κ. Γιώργο Σταυρινό, συνιδιοκτήτη της εταιρείας υπαίθριων δραστηριοτήτων – special events «Happy Mountain» και τον Αλέξανδρο Χατζηδιαμαντίδη, Ομοσπονδιακό Προπονητή της Αθλητικής Ομοσπονδίας Taekwon-Do Ελλάδος.

Το πάνελ των προσκεκλημένων ομιλητών θα συντονίσει ο υπεύθυνος της Σχολής,  Δρ. Χρυσόστομος Γιαννουλάκης με στοχευμένες ερωτήσεις που αφορούν τόσο στην αγορά εργασίας του αθλητισμού όσο και στη σύγχρονη αθλητική επιστήμη στην Ελλάδα.

Βασικό χαρακτηριστικό των προγραμμάτων που προσφέρονται σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, είναι η ολιστική προσέγγιση της αθλητικής βιομηχανίας και η ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων και τρόπου σκέψης, ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν να συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της απόδοσης ενός αθλητή, αλλά και να αναλάβουν μια διοικητική θέση σε αθλητικούς οργανισμούς και φορείς με στόχο προώθηση των αξιών του αθλητισμού σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Οι απόφοιτοι των τμημάτων της Σχολής Επιστημών Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μπορούν να ασχοληθούν με μία πληθώρα κλάδων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον αθλητισμό με επαγγελματικές προοπτικές άμεσης αποκατάστασης σε θέσεις που σχετίζονται με την προπονητική διαδικασία, την αθλητική διατροφή, αλλά και τη διοίκηση αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων, την οργάνωση αθλητικών γεγονότων, τη διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα απευθείας συνέχισης των σπουδών τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, ενδιαφερόμενους όλων των προγραμμάτων της σχολής, μέλη αθλητικών  σωματίων, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, φορείς πολιτισμού, οργανισμούς αναψυχής και αθλητικού τουρισμού και αθλητικές ενώσεις.

Καλώς ήρθατε στην πληρέστερη Σχολή Επιστημών Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής στην Ελλάδα!

Πληροφορίες:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 | 18:00 – 20:00

Πληροφορίες: Δρ. Χρυσόστομος Γιαννουλάκης, Τηλ.: 2310 – 241010 | cgiannoulakis@mitropolitiko.edu.gr

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 17/9 στο: http://www.mitropolitiko.edu.gr/el/openday-thes

Διεξαγωγή:  Μητροπολιτικό Κολλέγιο | Βενιζέλου 14, Θεσσαλονίκη

Είσοδος Ελεύθερη