ΕΟΠΕ: «Ζητούμε την επανέναρξη των ακαδημιών βόλεϊ»

846

Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργος Καραμπέτσος, ζητάει την επανέναρξη λειτουργίας των ακαδημιών.

Αναλυτικά:

«Αγαπητέ Υπουργέ,

Μετά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ήρθε η ώρα να εξετασθεί η επανέναρξη λειτουργίας των προπονήσεων των ακαδημιών (αναπτυξιακών ηλικιών), γεγονός το οποίο και θεωρώ απαραίτητο όχι μόνο για αθλητικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών που λαμβάνουν χώρα στο σχολικό περιβάλλον (να γίνονται σε σταθερές ομάδες) όπως λειτουργούν και τα αναπτυξιακά τμήματα, δηλαδή οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες που παραμένουν σταθερά για όλη τη χρονιά σε ένα τμήμα, με αποτέλεσμα σχεδόν να μηδενίζεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μεταξύ τους.

Την εκπαίδευση των παιδιών δεν μπορεί να σταματήσει η πανδημία, διότι παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη τους, τον ίδιο σημαντικό ρόλο παίζει και ο αθλητισμός στην ανάπτυξη ενός νέου ανθρώπου.

Το περασμένο έτος και μετά τη λήξη του 1ου κύματος της πανδημίας, ξεκίνησε σταδιακά η επιστροφή των νεαρών αθλητών/τριων στα κλειστά γυμναστήρια για προπονήσεις με την υποχρέωση τα παιδιά και οι προπονητές να ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αποφασίστηκαν με αποτέλεσμα από ότι γνωρίζω, στο άθλημα μας και όχι μόνο, δεν υπήρξε κανένα κρούσμα σε κάποιον αθλητικό σύλλογο.

Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να επιστρέψουν τα παιδιά στα γήπεδα για προπονήσεις, κάνοντας την αρχή για την σταδιακή επανέναρξη όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Μετά τον εγκλεισμό που έζησαν τα παιδιά τόσους μήνες, είναι απαραίτητο να επιστρέψουν στον αθλητισμό προκειμένου να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Η πολύμηνη έλλειψη άθλησης θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στον τρόπο ζωής ενός νέου παιδιού. Με βελτίωση των πρωτοκόλλων του πρώτου κύματος της πανδημίας, λαμβανομένου υπόψη την γνώση που διαθέτουν πλέον οι ειδικοί, ήρθε η ώρα να επαναλειτουργήσουμε τις ακαδημίες των σωματείων και των κλιμακίων της ομοσπονδίας.

Ύστερα από επικοινωνία που είχα με τις Ενώσεις και με πολλά ερασιτεχνικά σωματεία, σας πληροφορώ ότι έχουν την πρόθεση και τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες ασφαλή γήπεδα για άθληση, βοηθώντας τους να ξαναβρούν την σωματική τους υγεία και την ψυχική τους ανάταση που τόσο το έχουν ανάγκη.

Ελπίζοντας στη θετική σας ανταπόκριση και ευελπιστώντας στην κατανόηση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι νέοι αθλητές, που τόσο πολύ αγαπάτε, παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Με τιμή,

Εκ μέρους του Ελληνικού Βόλεϊ
Γεώργιος Καραμπέτσος
Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης»