Κύπρος: Τα γήπεδα γέμισαν ξανά χαρούμενα παιδιά!

2044

Την ώρα που στην Ελλάδα συζητάμε την επέκταση του εγκλεισμού στην Κύπρο η επανέναρξη των προπονήσεων των Ακαδημιών είναι γεγονός. Κατά γενική ομολογία, ήταν το καλύτερο δώρο για όλα τα παιδιά αλλά και για τους προπονητές τους.

Η αδικαιολόγητη παράταση του lockdown στο χώρο του αθλητισμού, το οποίο πλέον απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων στο χώρο και προκαλεί σοβαρά μη αναστρέψιμα κοινωνικά προβλήματα στα παιδιά και σε χιλιάδες ερασιτέχνες αθλητές, μια σειρά από φορείς απ΄όλο το φάσμα του κυπριακού αθλητισμού προχώρησαν στην πρώτη τους -διαδικτυακή- συνάντηση, για σκοπούς έναρξης οργανωμένου συντονισμού απ’ όλο τον αθλητισμό, κατά των μέτρων.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, με κλειστό τον αθλητισμό, επηρεάζεται άμεσα η υγεία και η ευημερία δεκάδων χιλιάδων ενηλίκων κι ανηλίκων αθλητών και εργαζομένων του χώρου. Οι κοινωνικές, ψυχικές, σωματικές και άλλες αρνητικές συνέπειες του εγκλεισμού και του αποκλεισμού, που συνεχίζουν να ταλανίζουν την κοινωνία, τους αθλητές/αθλήτριες στην προκειμένη περίπτωση αλλά και τα παιδιά που ασχολούνται με τον αναπτυξιακό αθλητισμό τείνουν να πάρουν διαστάσεις που δύσκολα θα μπορέσουν να ανατραπούν.

Ετσι, μετά από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού, αγόρια και κορίτσια επέστρεψαν τελικά στα γήπεδα, βρίσκονται ξανά με τους φίλους τους, κάνουν ξανά τις προπονήσεις τους. Η επιστροφή στις προπονήσεις είναι ένα πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα πιστεύουν στην Κύπρο, έχοντας όμως παράλληλα και τις επιφυλάξεις τους. Είναι ευθύνη όλων, παραδέχονται, να τηρούν αυστηρά τα πρωτόκολλα χωρίς χαλαρώσεις και εκπτώσεις.

Στην Ελλάδα, ακόμη ούτε λέξη από επίσημα χείλη…