Παγκόσμια διαδικτυακή Ακαδημία από τη FIFA

389
FIFA

Ένα εικονικό γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου προπονητές και παίκτες από όλο τον κόσμο μπορούν να προπονούνται: πρόκειται για το προπονητικό κέντρο της FIFA, ένα είδος διαδικτυακής Ακαδημίας με στόχο τη διδασκαλία, την εκπαίδευση και την εκπαίδευση όλων των παικτών στον απέραντο κόσμο του ποδοσφαίρου.

Το έργο σχεδίασε ο Αρσέν Βανγκέρ, ιστορικός προπονητής της Άρσεναλ και τώρα υπεύθυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη FIFA.

«Το προπονητικό κέντρο της FIFA είναι μια διαδικτυακή Ακαδημία από την οποία όλοι θέλουμε να λάβουμε οφέλη», εξήγησε ο Αλσατός τεχνικός.

«Θέλουμε να διδάξουμε τόσο παίκτες όσο και προπονητές με διαδικτυακές προπονήσεις και τεχνικές αναλύσεις για να βοηθήσουμε όλους να βελτιωθούν. Μια μεγάλη ευθύνη της FIFA είναι να εκπαιδεύει όλους τους ανθρώπους σε κάθε μέρος του κόσμου. Αυτός είναι ένας από τους παγκόσμιους στόχους μας».

Μία από τις πτυχές που εξετάζει η διαδικτυακή Ακαδημία της FIFA είναι η μεθοδολογία εκπαίδευσης με συγκεκριμένο στόχο την παροχή ενός πρωτοκόλλου, που αποτελείται από επαναλαμβανόμενη μάθηση με συγκεκριμένες ευκαιρίες προσαρμογής, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη κι ενίσχυση της τεχνικής, του συντονισμού και της αποτελεσματικότητας του ποδοσφαιρικού κινήματος.

Ως μέρος ενός καλά δομημένου προγράμματος συνολικής ανάπτυξης ποδοσφαίρου, η τεχνική ενεργοποίηση μπορεί να προσφέρει μια πλατφόρμα για την επίτευξη ισορροπημένης τεχνικής παιδείας, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να βοηθήσει την τεχνική ατομικότητα και τη δημιουργικότητα να ευδοκιμήσουν, παρέχοντας στους παίκτες την πίστη και τις κατάλληλες ποδοσφαιρικές δεξιότητες για να διευρύνουν τις τεχνικές τους δεξιότητες, το λεξιλόγιο και τους ορίζοντές τους.

Πηγή