Γιώργος Καζιάνης, ο Έλληνας πίσω από την επένδυση του Άγιαξ στα ΗΑΕ

478

Οι Ακαδημίες του Άγιαξ αποτελούν τις πιο επιτυχημένες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες νεαροί ποδοσφαιριστές μαθαίνουν τα μυστικά της “στρογγυλής θεάς” μέσα από την ολλανδική σχολή ποδοσφαίρου, επιδιώκοντας να γίνουν οι επόμενοι μεγάλοι σταρ των γηπέδων. Αλλωστε, έχουν αναδειχτεί από τις Ακαδημίες του “Αίαντα” πολλά σπουδαία ταλέντα κι έχουν αφήσει την υπογραφή τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Οι διοικούντες τον ολλανδικό σύλλογο δεν σταματούν να επενδύουν στον τομέα των Ακαδημιών, καθώς διαθέτουν το “know how” στην ανάδειξη ταλέντων που σε βάθος χρόνου θα αποτελέσουν τους νέους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου. Πρόσφατα, μάλιστα, προχώρησαν σε μία ακόμη επένδυση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη δημιουργία της πρώτης Ακαδημίας στο Ντουμπάι. Ένα deal που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Έλληνα CEO της Only4Stars, Γιώργου Καζιάνη.

Ο Καζιάνης έχοντας την εμπειρία από μια αντίστοιχη προσπάθεια στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια όταν ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το τεράστιο εγχείρημα, έκανε ένα ακόμη βήμα παραπέρα, δημιουργώντας την “Ajax Academy Dubai”. Το δίκτυο ακαδημιών του Ajax στην Ελλάδα ναυάγησε σκορπώντας τη θλίψη σε όλους όσοι το πίστεψαν και επένδυσαν σ΄αυτό.

“Η σύμβαση των δύο πλευρών είχε -ουσιαστικά- ορίζοντα δεκαετίας, αφού η Only4Stars ήταν αποκλειστικός συνεργάτης και δικαιούχος του brand στην Ελλάδα μέχρι το 2020. Ωστόσο “λόγω της βαθιάς οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα, το πρότζεκτ δεν μπορούσε να διατηρηθεί στα υψηλά ποιοτικά δεδομένα που απαιτούσε το πρόγραμμα! Ωστόσο, από το 2015 μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε τη συνεργασία μας σε πολλά επίπεδα. Για παράδειγμα, το 2018 η εταιρεία υπέγραψε αποκλειστικότητα με τον Άγιαξ να διερευνήσει και να αξιολογήσει την προοπτική ανάπτυξης του εκπαιδευτικού μοντέλου της ολλανδικής ομάδας στα ΗΑΕ”, ανέφερε ο Καζιάνης.

Τα τελευταία χρόνια ο Καζιάνης έχει ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στη Μέση Ανατολή, συμμετέχοντας σε μεγάλα deal, όπως του Νάτσο Σκόκο και του Μίροσλαβ Στοχ στην Αλ Αΐν, καθώς και του Χρήστου Κόντη στην Hatta FC.

Ajax Academy Dubai, ένα κέντρο ανάπτυξης ποδοσφαίρου στα ΗΑΕ

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία της “Ajax Academy Dubai” με την “Innoventures Education Schools Group”, η οποία αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη του πρότζεκτ, καθώς διαθέτει εξαιρετικές υποδομές, πλήρως εξοπλισμένα γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως και υψηλής ποιότητας υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ετσι, το “Innoventures Education Schools Group” θα αποτελέσει το κέντρο ανάπτυξης ποδοσφαίρου στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Γιώργος Καζιάνης (κέντρο) με τον Γενικό Διευθυντή του Άγιαξ, Έντβιν Φαν ντερ Σαρ, τον απερχόμενο CEO της Sharjah, Σαλίμ Αλ Ταμίμι, τον Επικεφαλής των διεθνών ακαδημιών του Άγιαξ, Κορνέ Χρούνενταϊκ και τον Επικεφαλής του Ajax International Business, Νιλς Χρέβενστουκ

Η υπογραφή των συμβολαίων έγινε παρουσία της Διευθύνουσας συμβούλου της “Innoventures Education Group”, Poonam Bhojani και του CEO της “Ajax Academy Dubai”, Γιώργου Καζιάνη, καθώς και πλήθους αξιωματούχων από τον εκπαιδευτικό και αθλητικό τομέα της χώρας.

“Ο Άγιαξ δημιουργεί θρύλους, δεν τους αγοράζει”

Από την πλευρά του, ο κ. Καζιάνης, μετά την επισύναψη της συμφωνίας τόνισε πως “ο φημισμένος Άγιαξ είναι γνωστό ότι δημιουργεί θρύλους, δεν τους αγοράζει. Η εκπαίδευση είναι ο πυρήνας όλων όσων κάνει ο Άγιαξ και βλέπουμε μια τεράστια ευκαιρία σε συνεργασία με την Innoventures Education να αναπτύξουμε τους ηγέτες του μέλλοντος”.

O CEO της AJAX Academy Dubai, Γιώργος Καζιάνης κατά την υπογραφή του συμβολαίου με το Innoventures Education Schools Group  AJAX ACADEMY DUBAI

Παράλληλα πρόσθεσε πως “η Ακαδημία σχεδιάζει να επενδύσει ακόμη περισσότερο στην εκπαίδευση, βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις προκειμένου το Innoventures Education Group να γίνει ο κόμβος για την ανάπτυξη του νεανικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού στη χώρα”.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η “Ajax Academy Dubai” θα συνεργαστεί στενά με τον επικεφαλής φυσικής αγωγής κ. Mihail Kouzev, ο οποίος θα έχει ως στόχο να “μπολιάσει” τη φιλοσοφία του Άγιαξ στο πρόγραμμα σπουδών και να παρέχει ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων ευκαιριών για τους μαθητές και την κοινότητά τους, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε διεθνείς εκδρομές και τουρνουά, εκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς και τη δημιουργία ομάδων για συμμετοχή σε τοπικά τουρνουά.

Θερμή υποδοχή από τα ΜΜΕ της χώρας

Πολύ θετικός ήταν κι ο αντίκτυπος της μεγάλης συμφωνίας στα ΜΜΕ των ΗΑΕ. Η ιστοσελίδα “alittihad.ae” αναφέρει πως το Ντουμπάι θα είναι ο πρώτος σταθμός της επένδυσης του Άγιαξ στα ΗΑΕ, επισημαίνοντας τη σημασία μίας τέτοιας κίνησης από την πλευρά του ολλανδικού συλλόγου.

Από την άλλη πλευρά, το “gulftoday.ae” στέκεται στο γεγονός πως η συγκεκριμένη Ακαδημία θα είναι η πρώτη τέτοιου επιπέδου στα ΗΑΕ, δείγμα των δυνατοτήτων που έχει η χώρα πάνω στον τομέα της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης και εξέλιξης.

Η επένδυση, ωστόσο, δεν σταματά εδώ. Ο Γιώργος Καζιάνης αναμένεται να έχει σημαίνοντα ρόλο και στα επόμενα επενδυτικά σχέδια του Άγιαξ στην ευρύτερη περιοχή, θέλοντας να χτίσει ένα δίκτυο εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών. Πάντα με την τεχνογνωσία του ολλανδικού συλλόγου και με τη γενικότερη εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών να παίζει σημαντικό ρόλο. Άλλωστε, όπως τόνισε κι ο ίδιος, “ο Άγιαξ δημιουργεί θρύλους, δεν τους αγοράζει”.