Home Blog

Αυλαία γεμάτη συναισθήματα στο 22ο Golden Cup του ΟΑΣΠΕ

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η πασχαλινή γιορτή παιδικού ποδοσφαίρου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 22ο Golden Cup, το πασχαλινό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΑΣΠΕ) στη φιλόξενη Θεσσαλονίκη, από τις 7 έως τις 9 Μαΐου 2024.

Συμμετείχαν συνολικά 60 τμήματα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, καλύπτοντας πέντε ηλικιακές κατηγορίες, από τα Κ8 μέχρι τα Κ16. Οι περισσότεροι από 800 νεαροί αθλητές προσέφεραν αξέχαστο θέαμα ενώ η αίσθηση της αλληλεγγύης και φιλίας επικράτησε σε κάθε ένα από τα 8 γήπεδα.

Η οργάνωση του τουρνουά ήταν άψογη, με τα δύο αθλητικά κέντρα Planet FC και Joga Bonito να λειτουργούν υπό τις καλύτερες συνθήκες, προσφέροντας ένα περιβάλλον κατάλληλο για την ενθάρρυνση του αθλητικού πνεύματος.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς και τους προπονητές για τη στήριξή τους και την αφοσίωσή τους στα παιδιά. Χωρίς εσάς, αυτή η γιορτή δεν θα ήταν τόσο ξεχωριστή», ανέφερε η πρόεδρος του ΟΑΣΠΕ και υπεύθυνη της διοργάνωσης Golden Cup, κ. Δώρα Ιωακειμίδου, για να συνεχίσει: «Οι γονείς αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας αυτού του τουρνουά. Οι προπονητές όμως από την πλευρά τους, εργάστηκαν ακούραστα για να εκπαιδεύσουν και να εμπνεύσουν τους νεαρούς αθλητές, με επίκεντρο το fair play.

Η στιγμή των απονομών αποτέλεσε ένα αξέχαστο κομμάτι του τουρνουά, γεμάτο χαρά, συγκίνηση και περηφάνια για τα παιδιά και τους γονείς τους. Ολοι απόλαυσαν κάθε στιγμή της απονομής, αισθανόμενα υπερήφανα για τις προσπάθειές τους και τις επιτυχίες τους στο γήπεδο.

Ο ζεστός καιρός ήταν ιδανικός προσφέροντας μια αξέχαστη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Κάθε στιγμή των απονομών έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να νιώσουν την εκτίμηση και τον σεβασμό για την προσπάθειά τους, καθιστώντας το 22ο Golden Cup μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Η επιτυχία του Golden Cup δεν μετριέται μόνο από τα γκολ που σημειώθηκαν, αλλά από το κλίμα και την εμπειρία που δημιουργείται γύρω από αυτό.
Το παιδικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένας αθλητικός αγώνας, αλλά μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη χαρακτήρα, κοινωνικών δεξιοτήτων και αθλητικής ηθικής. Οι μικροί αθλητές μαθαίνουν όχι μόνο πώς να νικούν, αλλά και πώς να αντιμετωπίζουν τις ήττες, πώς να συνεργάζονται και να απολαμβάνουν τη διαδικασία της βελτίωσης!

Συγχαρητήρια και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους για αυτή την υπέροχη εκδήλωση, που αναδεικνύει τον αληθινό ποδοσφαιρικό πολιτισμό! Ας συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτούς τους νεαρούς αθλητές στο ταξίδι τους στον κόσμο του ποδοσφαίρου με αγάπη, ενθάρρυνση και σεβασμό».

Οι ομάδες που συμμετείχαν:

Ακαδημία Κούδας Νεάπολη, Ήφαιστος Θέρμης, BEBIDES 2000, ΠΟΜ Μαλακοπής, Ατρόμητος Αγίας Παρασκευής, Αναγέννηση Επανομής, Αχιλλέας Τριανδρίας, Νίκη Μεσημερίου, Αναγέννηση Πανοράματος, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Ατρόμητος Τριαδίου (ΕΠΣ Μακεδονίας), Εθνικός Σιδηροκάστρου, Άρης Σκοτούσσας (ΕΠΣ Σερρών), Ακρίτες Κομοτηνής (ΕΠΣ Θράκης), Αναγέννηση Λιμεναρίων (ΕΠΣ Καβάλας), Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας (ΕΠΣ Πέλλας), Νίκη Λαφυστίου /Olympico Λιβαδειά, (ΕΠΣ Βοιωτίας), Atlas FC Πάτρα (ΕΠΣ Αχαΐας), Ηρακλής Ζυγού (ΕΠΣ Ξάνθης), Ποντιακός Αλεξανδρούπολης (ΕΠΣ Έβρου), ΑΟ Χανιώτης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), ΑΕΠ Βέροιας (ΕΠΣ Ημαθίας), ΠΑΟΚ Γρεβενά (ΕΠΣ Γρεβενών)

Η διοργάνωση Golden Cup που έχει γίνει θεσμός, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, κι ασφαλώς έχει την έγκριση της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Στη φιλοσοφία των Golden Cup είναι η μη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων καθώς οι άνθρωποι του ΟΑΣΠΕ πιστεύουν ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από την ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Για την ιστορία αναφέρουμε τα αποτελέσματα της τελικής φάσης

Βραβείο Fair Play – Ήθους   Ατρόμητος Τριαδίου

JOGA BONITO GROUP

Κατηγορία K8

Μικρός Τελικός: Αναγέννηση Πανοράματος – Ποντιακός Αλεξανδρούπολης 4-4 (4-2 στα πέναλτι για το Πανόραμα)

Μεγάλος Τελικός: Νίκη Μεσημεριού – Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας 1-1 (5-4 στα πέναλτι για τη Νίκη Μεσημεριού)

Κατηγορία K10

Μικρός Τελικός: ΑΡΗΣ Σκοτούσσας – ΠΟΜ Μαλακοπής 7-2

Μεγάλος Τελικός: Bebides 2000 – Σκύδρα 7-0

Κατηγορία K12

Μικρός Τελικός: Ήφαιστος Θέρμης – Σκύδρα 3-2

Μεγάλος Τελικός: Bebides 2000 – Πανόραμα 3-0

PLANET FC GROUP

Κατηγορία K8

Μικρός Τελικός: Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας Β – Σκύδρα Α 1-1 (3-4 στα πέναλτι για την Α)

Μεγάλος Τελικός: Bebides 2000 – Ακρίτες Κομοτηνής 3-1

Κατηγορία K10

Μικρός Τελικός: Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας – Ηρακλής Ζυγού 2-6

Μεγάλος Τελικός: Atlas FC Πάτρα – ΑΕ Ποντίων Βέροιας 7-5

Κατηγορία K12

Μικρός Τελικός: Ακαδημία Νεάπολης Γ. Κούδας – ΑΕ Ποντίων Βέροιας (2) 7-0

Μεγάλος Τελικός:

Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας Α – ΑΕ Ποντίων Βέροιας (1) 5-2

Κατηγορία Κ14

Μικρός Τελικός: Αναγέννηση Πανοράματος – ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 2-0

Μεγάλος Τελικός: Αναγέννηση Λιμεναρίων Θάσου – Olympico Λιβαδειάς  5-2

Ο ΟΑΣΠΕ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους συμμετέχοντες, τις οικογένειες, τους προπονητές και τους εθελοντές για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτού της μοναδικής αθλητικής γιορτής.
Την οργανωτική επιτροπή του 22ου Golden Cup συγκρότησαν οι Δώρα Ιωακειμίδου, Παύλος Σαμπανίδης, Παναγιώτης Σαμπανίδης, Νίκος Τσιόγκας, Παναγιώτης Φαρμάκης, Νίνα Κωνσταντινίδου.

 

Ρεκόρ συμμετοχών στο 22o Πασχαλινό Golden Cup του ΟΑΣΠΕ!

Το Πασχαλινό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, που διοργανώνει ο ΟΑΣΠΕ από την Τρίτη 7 Μαΐου έως την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 στη Θεσσαλονίκη, θα αγωνιστούν 25 διαφορετικοί σύλλογοι, και συνολικά 56 τμήματα στις ηλικιακές κατηγορίες Κ14, Κ12, Κ10, Κ8.

Το τριήμερο αθλητικό event, θα διεξαχθεί στα δύο αθλητικά κέντρα, Planet FC και Joga Bonito. Υπολογίζεται ότι θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 800 παιδιά ηλικίας από 7 ως και 14 ετών, τα οποία θα εκπροσωπήσουν 14 ΕΠΣ της χώρας!

Η πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη, που φιλοξενεί αυτή τη γιορτή που με τόσο μεράκι οργανώνουν οι άνθρωποι του ΟΑΣΠΕ αναδεικνύεται ως μια πόλη που υποστηρίζει και προάγει τον αθλητισμό σε όλες τις ηλικίες.

Στο 22ο Πασχαλινό Τουρνουά Golden Cup συμμετέχουν ομάδες κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα καλύπτοντας παράλληλα κι ένα μεγάλο γεωγραφικό εύρος, 14 ακόμη πόλεων: Ακαδημία Κούδας Νεάπολη, Ήφαιστος Θέρμης, BEBIDES 2000, ΠΟΜ Μαλακοπή, Ατρόμητος Αγίας Παρασκευής, Αναγέννηση Επανομής, Αχιλλέας Τριανδρίας, Νίκη Μεσημερίου, Αναγέννηση Πανοράματος, Aτρόμητος Τριαδίου (ΕΠΣ Μακεδονίας), Εθνικός Σιδηροκάστρου, Άρης Σκοτούσσας (ΕΠΣ Σερρών), Ακρίτες Κομοτηνής (ΕΠΣ Θράκης), Απόλλων Λάρισας ΕΠΣ Λάρισας), Αναγέννηση Λιμεναρίων (ΕΠΣ Καβάλας), Αθλητική Ακαδημία Σκύδρας (ΕΠΣ Πέλλας), Νίκη Λαφυστίου /Olympico Λιβαδειά (ΕΠΣ Βοιωτίας), Atlas FC Πάτρα (ΕΠΣ Αχαΐας), Ηρακλής Ζυγού (ΕΠΣ Ξάνθης), Ποντιακός Αλεξανδρούπολης (ΕΠΣ Έβρου), ΑΟ Χανιώτης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), ΑΕΠ Βέροιας (ΕΠΣ Ημαθίας), ΠΑΟΚ Γρεβενά (ΕΠΣ Γρεβενών)

Όλοι οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια ακόμη άρτια διοργάνωση του ΟΑΣΠΕ, θα διασκεδάσουν και θα αναπτύξουν φιλίες με συναθλητές τους. Παράλληλα, οι εκτός… έδρας θα γνωρίσουν τη Νύφη του Βορρά, και θα νιώσουν τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της!

Πληροφορίες: https://goldencup.gr/ T. +30 6977 856866 – dora.spor@gmail.com

και στη σελίδα Facebook

Σας ευχαριστώ θερμά, εκ μέρους του ΟΑΣΠΕ
Δώρα Ιωακειμίδου

Βάλε την ομάδα σου στον ψηφιακό κόσμο, δωρεάν…

Μια μεγάλη προσφορά προς τους αθλητικούς συλλόγους ανακοίνωσε ο ΟΑΣΠΕ, και αφορά στην προσθήκη υπηρεσίας του Οργανισμού για την κατασκευή ιστοσελίδων και eshop, από τη Saba Web Solutions.

«Οι άνθρωποι που συγκροτούμε τον ΟΑΣΠΕ επιδιώκουμε για πάνω από 15 χρόνια να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους αθλητικούς συλλόγους», ανέφερε η πρόεδρος του ΟΑΣΠΕ, κ. Δώρα Ιωακειμίδου, για να συνεχίσει:

«Στην προσπάθειά να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα, διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία των αθλητικών συλλόγων δεν διαθέτει προφίλ στον ψηφιακό κόσμο. Κι αν ορισμένοι διαθέτουν, χρειάζονται άμεσα ανανέωση και εκσυγχρονισμό, από ειδικούς που κατανοούν τις ιδιαιτερότητες του αθλητικού χώρου, και ξέρουν καλά πώς να τους υποστηρίξουν!

Στοχεύουμε, στο να αλλάξουμε την ψηφιακή εικόνα των αθλητικών συλλόγων σε όλα τα επίπεδα και να καλύψουμε τα κενά που αφήνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, η παρουσία στο διαδίκτυο δεν αποτελεί μια προαιρετική επιλογή, αλλά μια αναγκαιότητα, ανεξάρτητα από το μέγεθος δυναμικότητάς των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Άλλωστε σε λίγο δεν θα είναι απλά απαραίτητο, αλλά υποχρεωτικό!

Είμαστε ενθουσιασμένοι να προτείνουμε την κατασκευή της νέας σας ιστοσελίδας αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία μας στους αθλητικούς συλλόγους και το digital marketing!».

Υπεύθυνος της ομάδας Saba Web Solutions είναι ο έμπειρος developer Παύλος Σαμπανίδης, πρώην ποδοσφαιριστής και στέλεχος του ΟΑΣΠΕ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977856866 & 6984 337765

sabaweb.gr info@sabaweb.gr 

 

Το Soccer X Camp έρχεται ξανά το Μάϊο στην Πτολεμαΐδα

Ετοιμαστείτε για μια μοναδική εμπειρία, καθώς η κορυφαία γερμανική εταιρία Soccer and More σας προσκαλεί στο πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού!
Από τις 24 έως τις 26 Μαΐου 2024, το διεθνές scouting camp Soccer X Camp έρχεται στη φιλόξενη Πτολεμαΐδα για να ανακαλύψει τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η Soccer and More Ltd., μετά από τις εντυπωσιακές επιτυχίες της, αποφάσισε να ανοίξει ξανά τις πύλες της σε νεαρούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές που ονειρεύονται μια λαμπρή καριέρα. Το Soccer X Camp αφορά σε αγόρια γενημμένα τα έτη 2007, 2008, 2009, 2010.

Αν πιστεύεις ότι έχεις το ταλέντο και το πάθος για να ξεχωρίσεις, τότε αυτή είναι η ευκαιρία σου!

Έλα να ξεδιπλώσεις τις ικανότητές σου στους κορυφαίους προπονητές και σκάουτερ του ποδοσφαίρου.
Η Soccer and More δεν αναζητά απλώς παίκτες, αλλά δημιουργεί τα αστέρια του αύριο.
Εάν θέλεις να σε παρακολουθήσουν οι κορυφαίες ομάδες και να ζήσεις μια μοναδική ευκαιρία για αναβάθμιση της καριέρας σου, μην χάσεις αυτήν την ευκαιρία!

Η Soccer and More, μετά από έντονη ζήτηση, διοργανώνει νέο διεθνές Scouting Soccer X Camp (open trialsγια ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη
2007, 2008, 2009, 2010 στις εγκαταστάσεις του Aθλητικού Kέντρου PANTELIDIS στην Πτολεμαΐδα από την Παρασκευή 24 Μαΐου ως την Κυριακή 26 Μαΐου 2024.

Πρόκειται για ένα τριήμερο scouting camp υψηλών προδιαγραφών που διοργανώνει η κορυφαία γερμανική εταιρία Management «Soccer and More» με στόχο την ανεύρεση και ανάδειξη ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών για επαγγελματικούς συλλόγους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΑΣΠΕ).

Επικεφαλής του τεχνικού προγράμματος είναι οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρίας Soccer and More στην Ελλάδα, Τάσος Μαραγκοζίδης και Δημήτρης Πετκάκης.

Στόχος του Scouting Camp είναι να τροφοδοτήσει συλλόγους της ΓερμανίαςΓαλλίας, ΟλλανδίαςΙταλίας όπως επίσης και ελληνικές ομάδες της Super League, μεταξύ των οποίων ΠΑΟΚ, Άρης, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός.

Η Soccer and More συνεργάζεται με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους και στις φετινές μεταγραφές κατετάγη 5η στη Γερμανία και 17η στον κόσμοενώ εκπροσωπεί πάνω από 200 ποδοσφαιριστές σε όλη την Ευρώπη.

Το διεθνές Scouting Camp Soccer X Camp, αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές να διεκδικήσουν μια θέση στο στερέωμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.


ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

O Δελιόπουλος Παναγιώτης, 2005, μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ, με την υποστήριξη του Δημήτρη Πετκάκη

 

Η συναρπαστική πορεία των νεαρών ποδοσφαιριστών που διακρίθηκαν στα προηγούμενα trial camp της Soccer and More αναδεικνύει την αφοσίωση και το ταλέντο που υπάρχει στη νέα γενιά. Μετά από μία σειρά αγωνιστικές δοκιμασίες στα Soccer X Camp, αρκετοί από αυτούς τους φιλόδοξους νέους αθλητές κατάφεραν όχι μόνο να ξεχωρίσουν, αλλά και να αποσπάσουν υπογραφές από μεγάλες ομάδες. Αναφέρουμε ορισμένους που διακρίθηκαν:

 • Καραμήτσος Γιώργος 2007, Παναιτωλικός
 • Παπαδόπουλος Λευτέρης 2007, Πανσερραϊκός
 • Δελιόπουλος Παναγιώτης, 2005, ΠΑΟΚ
 • Πλανίνιτς Νικόλας, 2006, FC Astoria Walldorf
 • Τρέμας Γιώργος, 2005, ΑΕΚ
 • Γράτσιανος Θεοφάνης, 2003, Dinamo Zagreb
 • Αριστάδης Νικόλας, 2003, FC Red Bull Salzburg

Η εξαιρετική δουλειά και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων της Soccer and More επέτρεψαν να αναδειχτεί το δυναμικό τους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην καριέρα τους. Οι μεταγραφές αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η αφοσίωση στην ανάπτυξη των νέων ταλέντων και η στενή συνεργασία με τις κορυφαίες ομάδες αποφέρουν επιτυχία. Συνεχίζουμε να προωθούμε τους νέους αθλητές, ανοίγοντας τον δρόμο για μια λαμπρή και επιτυχημένη ποδοσφαιρική καριέρα.

Δείτε περισσότερες επιτυχίες στη σελίδα μας στο Facebook


ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Το Soccer X Camp θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο «Ευάγγελος Παντελίδης» καθώς αποτελεί το πιο σύγχρονο και πλήρες κέντρο στην Ελλάδα.
Δημιουργήθηκε το 2021 με την επιμέλεια της HELLASOD και συγκροτείται από δύο ιδιόκτητα γήπεδα διαστάσεων 85×80 και 100×65, εντός του ξενοδοχείου.

Το υπερσύγχρονο Spa centre για την αποκατάσταση και αποθεραπεία των ποδοσφαιριστών αποτελεί το κλειδί για μια επιτυχημένη προετοιμασία.
Εσωτερική πισίνα με τους καταρράκτες, την αντίστροφη κολύμβηση και τους αυχενικούς πίδακες, δύο Jacuzzi και Hammam για την αποθεραπεία των αθλητών,
η εξωτερική πισίνα διαστάσεων 25Χ13m και οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για massage προσθέτουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τους αθλητές.

Άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο στο χώρο του ξενοδοχείου. Επαγγελματικά όργανα γυμναστικής που καλύπτουν τις ανάγκες εκγύμνασης.
Ελλειπτικά, κωπηλατικά μηχανήματα, επαγγελματικούς διαδρόμους αλλά και όλα τα μικρά και μεγάλα αξεσουάρ που απαιτούνται για την προετοιμασία μιας ομάδας.


Η ΔΙΑΜΟΝΗ

Η υψηλή αισθητική, οι αψεγάδιαστοι χώροι, οι υπηρεσίες ευρωπαϊκού επιπέδου, κάνουν το ξενοδοχειακό συγκρότημα ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ την ιδανική επιλογή για τους αθλητές και συνοδούς που θα διαμείνουν στην Πτολεμαΐδα για τις ανάγκες του Soccer X Camp 2024

 


ΟΡΓΑΝΩΣΗ SOCCER X CAMP

  • Κατά τη διαδικασία των δοκιμαστικών θα υπάρχουν επαγγελματίες προπονητές που συνεργάζονται με τη Soccer and More.
  • Για τους τερματοφύλακες θα υπάρχει προπονητής Goalkeeper.
  • Θα διεξαχθούν συνολικά μια προπονητική μονάδα και τρεις αγώνες, από την Παρασκευή 24 Μαΐου ως την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στο αθλητικό κέντρο Pantelidis στην Πτολεμαΐδα.
  • Η μετάβαση των διακριθέντων ποδοσφαιριστών στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου, θα γίνει σε ημερομηνία που θα επιλέξει η εκάστοτε ομάδα σε συνεννόηση με τη Soccer and More και την οικογένεια του παίκτη.
  • Περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες από τους υπεύθυνους της Soccer and More

ΣΚΟΠΟΣ SOCCER X CAMP

  • Συνεργασία με παίκτες υψηλού επιπέδου οι οποίοι να ανταποκρίνονται με αξιώσεις στις σύγχρονες απαιτήσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου
  • Επιλογή παικτών οι οποίοι διαθέτουν ηγετικές τάσεις, γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού, δημιουργική σκέψη στον αγωνιστικό χώρο
  • Επαγγελματική κατεύθυνση του κάθε επιλεγμένου παίκτη ξεχωριστά

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

  • ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΑΓΚOΖΙΔΗΣ: Ο ομογενής FIFA Agent που ζει και εργάζεται στη Γερμανία όντας από τους πλέον έμπειρους στο χώρο του ποδοσφαίρου.
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΚΑΚΗΣ: Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, κάτοχος διπλώματος UEFA A΄, έχει διαγράψει μια μεγάλη καριέρα στα γήπεδα και πλέον δραστηριοποιείται στην ανάδειξη ταλαντούχων παικτών.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Τ. +30 6930 393091
 • T. +49 176 47324548
 • Facebook: @SoccerXCamp

E-mail:

Δηλώσεις συμμετοχής / εγγραφές https://goldencup.gr/soccer-x-camp-participation-form/ 

Υπεύθυνη Οργάνωσης - Δώρα Ιωακειμίδου - ΟΑΣΠΕ

Πώς να αποτρέψουμε τα παιδιά μας από τους υπολογιστές;

Ως γονείς, όλοι θέλουμε να μεγαλώσουμε παιδιά έξυπνα και συγκεντρωμένα, ειδικά σε έναν κόσμο όπου η ψηφιακή απόσπαση της προσοχής φαίνεται να είναι αναπόφευκτη. (Ακόμα και τιτάνες της τεχνολογίας όπως ο Steve Jobs και ο Bill Gates είχαν στρατηγικές για τον περιορισμό του χρόνου των παιδιών τους στην οθόνη).

Γιατί; Επειδή στο μέλλον θα υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο:
Εκείνοι που αφήνουν την προσοχή και τη ζωή τους να ελέγχονται και να «εξουσιάζονται» από τους άλλους και εκείνοι που δηλώνουν υπερήφανα πως τίποτα δεν τους αποσπά την προσοχή.

Το να γίνει κανείς απερίσπαστος είναι η πιο σημαντική δεξιότητα για τον 21ο αιώνα – και είναι αυτή που πολλοί γονείς αποτυγχάνουν να διδάξουν στα παιδιά τους.

Μετά από χρόνια μελέτης της ψυχολογίας, της τεχνολογίας και του τρόπου με τον οποίο ασχολούμαστε με αυτήν, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που βλέπουν οι ψυχολόγοι ότι κάνουν οι γονείς είναι ότι δεν δίνουν στα παιδιά τους την αυτονομία να ελέγχουν τον χρόνο τους

Όταν τους το επιτρέπουν αυτό, τους δίνουν ένα τεράστιο δώρο ακόμη και αν τα παιδιά αποτυγχάνουν κατά καιρούς καθώς η αποτυχία είναι μέρος της διαδικασίας της μάθησης. Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πειράζει να δίνουν στα παιδιά αυτονομία, γιατί μόνο όταν μάθουν να ασκούνται στον έλεγχο της δικής τους συμπεριφοράς, μαθαίνουν να διαχειρίζονται τον χρόνο και την προσοχή τους.

Διδάξτε τα σε νεαρή ηλικία

Όταν η κόρη μου ήταν πέντε ετών και επέμενε ήδη στην «ώρα του iPad» με αδιάλλακτες διαμαρτυρίες, η σύζυγός μου και εγώ ξέραμε ότι έπρεπε να δράσουμε.

Αφού ηρεμήσαμε όλοι, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να σεβαστούμε τις ανάγκες της: Εξηγήσαμε, όσο πιο απλά μπορούσαμε, ότι ο πολύς χρόνος στην οθόνη είναι εις βάρος άλλων πραγμάτων.

Ως παιδί νηπιαγωγείου, ήξερε να λέει την ώρα, οπότε μπορούσαμε να της εξηγήσουμε ότι υπάρχει τόσος χρόνος για πράγματα που της άρεσαν. Αφιερώνοντας πολύ χρόνο σε εφαρμογές και βίντεο, σήμαινε λιγότερο χρόνο για να παίξει με τους φίλους της στο πάρκο, να κολυμπήσει στην πισίνα της γειτονιάς ή να είναι με τη μαμά και τον μπαμπά.

Ο σκεπτικισμός των καταναλωτών είναι υγιής

Εξηγήσαμε επίσης ότι οι εφαρμογές και τα βίντεο στο iPad έχουν φτιαχτεί από κάποιους πολύ έξυπνους ανθρώπους και έχουν σχεδιαστεί σκόπιμα για να την κρατήσουν εθισμένη και να τα παρακολουθεί πολύ συχνά.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να κατανοήσουν τα κίνητρα των εταιρειών παιχνιδιών και των κοινωνικών δικτύων: Ενώ αυτά τα προϊόντα μας πουλάνε διασκέδαση και συνδεσιμότητα, επωφελούνται επίσης από το χρόνο και την προσοχή μας.

Αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό για να το διδάξουμε σε ένα πεντάχρονο παιδί, αλλά αισθανθήκαμε έντονα την ανάγκη να την εξοπλίσουμε με την ικανότητά της, να παίρνει αποφάσεις σχετικά με τη χρήση της οθόνης και να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες.

Τα παιδιά χρειάζονται επαρκείς ποσότητες αυτονομίας

Στη συνέχεια τη ρωτήσαμε πόσο χρόνο οθόνης ανά ημέρα θεωρεί ότι είναι αρκετός για εκείνη. Πήραμε ένα ρίσκο δίνοντάς της την δυνατότητα να πάρει μόνη της την απόφαση, αλλά άξιζε τον κόπο.

Ειλικρινά, περίμενα ότι θα έλεγε: «Όλη την ημέρα!». Αλλά δεν το έκανε. Αντ’ αυτού, οπλισμένη με τη λογική πίσω από το γιατί ο περιορισμός του χρόνου προβολής ήταν σημαντικός και με την ελευθερία να αποφασίζει στα χέρια της, ζήτησε δειλά-δειλά «δύο εκπομπές». Δύο επεισόδια ενός παιδικού προγράμματος στο Netflix είναι περίπου 45 λεπτά, της εξήγησα.

Σου φαίνονται 45 λεπτά ως η σωστή ποσότητα χρόνου οθόνης ανά ημέρα; ρώτησα ειλικρινά. Κούνησε το κεφάλι της συμφωνώντας και κατάλαβα από την υποψία χαμόγελου ότι ένιωθε ότι είχε πάρει το καλύτερο μέρος της συμφωνίας. Όσον αφορά εμένα, τα 45 λεπτά ήταν αρκετά, καθώς άφηναν άφθονο χρόνο για άλλες δραστηριότητες.

Πώς σκοπεύεις να σιγουρευτείς πως δεν θα παρακολουθείς περισσότερα από 45 λεπτά την ημέρα; ρώτησα. Μη θέλοντας να χάσει τη διαπραγμάτευση που σαφώς ένιωθε ότι κέρδιζε, πρότεινε να χρησιμοποιήσει ένα χρονόμετρο κουζίνας που θα μπορούσε να ρυθμίσει η ίδια.

Μου ακούγεται σωστό, συμφώνησα. Αλλά αν η μαμά και ο μπαμπάς παρατηρήσουν ότι δεν είσαι σε θέση να τηρήσεις την υπόσχεση που έδωσες στον εαυτό σου και σε εμάς, θα πρέπει να ξανά κάνουμε αυτή τη συζήτηση, είπα και εκείνη συμφώνησε.

Αποτρέψτε την απόσπαση της προσοχής με συμφωνίες προσπάθειας

Σήμερα, ως μια ζωηρή 10χρονη, η κόρη μου εξακολουθεί να είναι υπεύθυνη για τον χρόνο της στην οθόνη. Έχει κάνει κάποιες προσαρμογές στις αυτοεπιβαλλόμενες οδηγίες της καθώς μεγάλωσε, όπως το να ανταλλάσσει καθημερινά επεισόδια με μια βραδιά ταινίας το Σαββατοκύριακο. Έχει επίσης αντικαταστήσει το χρονόμετρο της κουζίνας με άλλα εργαλεία- τώρα καλεί την Alexa της Amazon να ρυθμίσει ένα χρονόμετρο για να την ενημερώσει όταν φτάσει στο όριό της.

Το σημαντικό είναι ότι αυτοί είναι οι δικοί της κανόνες, όχι οι δικοί μας, και ότι εκείνη είναι υπεύθυνη για την επιβολή τους. Το καλύτερο από όλα είναι ότι όταν τελειώσει ο χρόνος της, δεν είναι ο μπαμπάς που πρέπει να είναι ο κακός- είναι η συσκευή.

Χωρίς να το συνειδητοποιήσει, μπήκε σε ένα «σύμφωνο προσπάθειας», ένα είδος προ-δέσμευσης που περιλαμβάνει την αύξηση της απαιτούμενης προσπάθειας για την εκτέλεση μιας ανεπιθύμητης ενέργειας.

Αυτό το είδος της προ-δέσμευσης μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε αδιάλλακτοι. Πολλοί γονείς θέλουν να μάθουν αν υπάρχει ένας σωστός χρόνος που πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να περνούν στις οθόνες τους, αλλά δεν υπάρχει τέτοιος απόλυτος αριθμός.
Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών αναγκών του παιδιού, του τι κάνει το παιδί στο διαδίκτυο και των δραστηριοτήτων που αντικαθιστά ο χρόνος της οθόνης.

Οι συζητήσεις και οι διαφωνίες είναι υγιείς όταν υπάρχει σεβασμός

Το πιο σημαντικό είναι να συμπεριλάβετε το παιδί στη συζήτηση και να το βοηθήσετε να θέσει τους δικούς του κανόνες. Όταν οι γονείς επιβάλλουν όρια χωρίς τη συμβολή των παιδιών τους, τα προτρέπουν να δυσανασχετήσουν και τους δίνουν κίνητρο να «κλέψουν» το πρόγραμμα που τους έχει επιβληθεί.

Αυτές οι στρατηγικές δεν αποτελούν εγγύηση για την οικογενειακή αρμονία γονέα-παιδιού. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να περιμένουμε να έχουμε έντονες συζητήσεις σχετικά με το ρόλο που παίζει η τεχνολογία στα σπίτια μας και στη ζωή των παιδιών μας, όπως ακριβώς πολλές οικογένειες έχουν τέτοιες, για το αν πρέπει να δώσουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου στα παιδιά τους το βράδυ του Σαββάτου. Οι συζητήσεις και, ενίοτε οι διαφωνίες με σεβασμό, είναι σημάδι μιας υγιούς οικογένειας.

Αν υπάρχει ένα μάθημα που πρέπει να πάρουμε από αυτό, είναι ότι η απόσπαση της προσοχής είναι ένα πρόβλημα όπως όλα τα άλλα. Είτε σε μια μεγάλη εταιρεία, είτε σε μια μικρή οικογένεια, όταν συζητάμε τα προβλήματά μας ανοιχτά και σε ένα περιβάλλον όπου αισθανόμαστε ασφάλεια και υποστήριξη, μπορούμε να τα επιλύσουμε μαζί.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο διεισδυτική και πειστική. Ενώ είναι σημαντικό τα παιδιά μας να γνωρίζουν ότι τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να είναι άκρως ελκυστικά, πρέπει επίσης να ενισχύσουμε την πίστη στη δική τους δύναμη, να ξεπεράσουν την απόσπαση της προσοχής. Είναι δική τους ευθύνη -αλλά και δικαίωμά τους- να χρησιμοποιούν τον χρόνο τους με σύνεση.

Απόδοση – Επιμέλεια: PsychologyNow.gr 

Ερχεται το 22ο Golden Cup 7–9 Μαΐου 2024 στη Θεσσαλονίκη!

και… Πρέπει να το ζήσεις!

Το 22ο Πανελλήνιο Πασχαλινό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Golden Cup διοργανώνει ο ΟΑΣΠΕ στη Θεσσαλονίκη από την Τρίτη 7/5 ως την Πέμπτη 9/5/24
Όλα τα παιχνίδια των τμημάτων Κ14, Κ12, Κ10 και Κ8 θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο Planet FC, ενώ οι αγώνες των Κ16 στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος.

Το τουρνουά αφορά σε τμήματα ποδοσφαίρου αγοριών από Κ8 ως και Κ16.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και της ΕΠΣ Μακεδονίας

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 • Κ16 (ΔΑΚ Πανοράματος)     2008 – 2009 (30Χ2΄) 11Χ11
 • Κ14 (Γήπεδο 1 Planet FC)   2010 – 2011 (30΄Χ2) 11Χ11
 • Κ12 (Γήπεδο 3 Planet FC)   2012 – 2013 (25΄Χ2) 9X9
 • Κ10 (Γήπεδο 4 Planet FC)  2014 – 2015 (25΄Χ2) 7Χ7
 • Κ8 (Γήπεδο 2 Planet FC)   2016 και μικρότεροι 6Χ6

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* & 5*

ΚΥΠΕΛΛΑ – ΕΠΑΘΛΑ

Αν και η διοργάνωση αφορά σε τμήματα υποδομής αναπτυξιακών ηλικιών όπου στόχος είναι η μάθηση του ποδοσφαίρου μέσω παιχνιδιών χωρίς αυτοσκοπό τη νίκη,
προκειμένου να υπάρχει κίνητρο, στις τρεις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας απονέμονται μετάλλια και κύπελλα.

Τιμητικές διακρίσεις απονέμονται ανά κατηγορία σε προπονητές, στον πρώτο σκόρερ, στον καλύτερο τερματοφύλακα και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του τουρνουά.

Σχετικά με το κόστος διαμονής επικοινωνήστε μαζί μας,
να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τις προσφορές και τις ειδικές τιμές του ΟΑΣΠΕ

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ T. +30 6977856866

Εκτός των Πανελλήνιων Golden Cup, ο ΟΑΣΠΕ διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αυθημερόν Mini Golden Cup για αγόρια και κορίτσια, όπως τα δημοφιλή #3on3Teams, καθώς επίσης και Tailor-Made εκδηλώσεις.
Ρωτήστε μας!

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και σας περιμένουμε να χαρούμε όλοι μαζί ακόμη περισσότερα και ασφαλή Golden Cup!

Εκ μέρους του ΟΑΣΠΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής
Δώρα Ιωακειμίδου
Founder Golden Cup, ΟΑΣΠΕ, acadimies.gr

 

Αυτές είναι οι 20 πιο κερδοφόρες ακαδημίες ποδοσφαιρικών συλλόγων στον κόσμο

Η μάχη των ποδοσφαιρικών συλλόγων για όσο το δυνατόν μεγαλύτερα έσοδα είναι διαρκής και… ατελείωτη.

Μετά την μαύρη διετία του κορωνοϊού, η κατάσταση αρχίζει να εξομαλύνεται με τα κορυφαία πρωταθλήματα να κλείνουν νέες πολυετείς συμφωνίες για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα, που είναι η κύρια πηγή εσόδων.

Ωστόσο υπάρχουν και ομάδες οι οποίες δεν περιμένουν χρήματα μόνο από τις εμπορικές τους δραστηριότητες, αλλά φροντίζουν και να… παράγουν.

Αναφερόμαστε φυσικά στις ομάδες που έχουν αναγάγει σε επιστήμη την παραγωγή νεαρών ποδοσφαιριστών τους οποίους πουλάνε στα πλουσιότερα κλαμπ (κυρίως της Ευρώπης) και παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα έσοδα απ’ αυτόν τον τομέα.

Δυστυχώς σ’ αυτήν την ιδιαίτερη λίστα, την οποία μπορεί να βρεις κανείς στην τελευταία έκθεση του CIES, δεν υπάρχει καμία δεν υπάρχει καμία ελληνική ομάδα στο Τοπ 100, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Μπενφίκα με τους αετούς της Λισαβόνας να παρουσιάζουν κέρδη που ζαλίζουν.

Συγκεκριμένα την τελευταία δεκαετία οι Λουζιτανοί έχουν εισπράξει 516 εκατομμύρια ευρώ (!) από πωλήσεις παικτών (αφορά ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον μια τριετία στον σύλλογο από την ηλικία των 15 έως των 21 ετών).

Το πιο ακριβό διαμάντι των πωλήσεων της Μπενφίκα σ’ αυτήν τη δεκαετία ήταν η μεταγραφή του Ζοάο Φέλιξ στη Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι του ποσού των 120 εκατ. (το 2019) και ακολουθεί αυτή του περασμένου καλοκαιριού με τον Γκονσάλο Ράμος στην Παρί (80 εκατ.).

Από τα 516 εκατ. η Μπενφίκα έχει εισπράξει το 65% (335) την τελευταία πενταετία (2019-2023), ενώ στην προηγούμενη πενταετία (2014-2018) την πρωτιά είχε η Μονακό (όταν είχε μοσχοπουλήσει τον Εμπαπέ και την παρέα του και είχε έσοδα 200 εκατ.) και δεύτερη η Λιόν (με 185 εκατ.).

Πρώτη μη ευρωπαϊκή ομάδα της λίστας είναι η βραζιλιάνικη Φλαμένγκο (13η) και αμέσως μετά ακολουθεί η Ρίβερ Πλέιτ.

Στην πρώτη δεκάδα ξεχωρίζει η παρουσία του Άγιαξ, τριών αγγλικών συλλόγων (Τσέλσι, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι), μια δεύτερη πορτογαλική (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), η Ρεάλ Μαδρίτης (τέταρτη), και η ιταλική Αταλάντα (δέκατη).

Αναλυτικά η λίστα με τις 20 πιο κερδοφόρες ακαδημίες στον κόσμο (τα ποσά αντιστοιχούν σε εκατομμύρια ευρώ)
1.Μπενφίκα (Πορτογαλία) 516
2.Άγιαξ (Ολλανδία) 376
3.Λιόν (Γαλλία) 370
4.Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 364
5.Τσέλσι (Αγγλία) 347
6.Μονακό (Γαλλία) 325
7.Σπόρτιγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 306
8.Τότεναμ (Αγγλία) 256
9.Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 254
10.Αταλάντα (Ιταλία) 250
11.Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 249
12.Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 248
13.Φλαμένγκο (Βραζιλία) 228
14.Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 223
15.Πόρτο (Πορτογαλία) 221
16.Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 218
17.Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία) 214
18.Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 212
19.Άστον Βίλα (Αγγλία) 203
20.Λίβερπουλ (Αγγλία) 199

Τα συμπεράσματα δικά σας…

O Spike πόλος έλξης στο Golden Cup (video)

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 με απόλυτη οργανωτική επιτυχία στο αθλητικό κέντρο Planet FC της Θεσσαλονίκης, ένα εντυπωσιακό τριήμερο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε ο ΟΑΣΠΕ. Στο πρωτοχρονιάτικο Golden Cup συμμετείχαν περισσότερα από 500 παιδιά γεμάτα πάθος και αγωνιστικό πνεύμα από 15 συλλόγους που εκπροσώπησαν 7 ΕΠΣ της χώρας και… το έζησαν με την ψυχή τους!

Μια έκπληξη περίμενε όμως τους μικρούς αθλητές, καθώς το 21ο Golden Cup κάλυψε ο διάσημος Youtuber Spike, καθώς είναι μέλος του εξαιρετικού φωτογραφικού team Photonet Studio που έγραψε στο φακό την ιστορία του τουρνουά!!

Οπως ήταν επόμενο, έγινε πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους! Ο εξαιρετικός στη δουλειά του, Spike, κατά κόσμο Ηλίας Τσιμπρής μας χάρισε και ένα short / reel και τον ευχαριστούμε θερμά!

Απολαύστε το!

και όπως λέμε πάντα: Like και Subscribe στο κανάλι SpikeGames1

Αυλαία με πρωταγωνιστές τα παιδιά στο 21o Golden Cup

Πρέπει να το ζήσεις!

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 με απόλυτη οργανωτική επιτυχία στο αθλητικό κέντρο Planet FC της Θεσσαλονίκης, ένα εντυπωσιακό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου, που συμμετείχαν περισσότερα από 500 παιδιά γεμάτα πάθος και αγωνιστικό πνεύμα.

Οι μικροί ποδοσφαιριστές από 15 συλλόγους που εκπροσώπησαν 7 ΕΠΣ της χώρας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας πολλά γκολ και εντυπωσιάζοντας το πολυπληθές κοινό με τις δεξιότητές τους. Ο ΟΑΣΠΕ, ως διοργανωτής, έβαλε την υπογραφή του σ’ ένα πραγματικό θέαμα, προωθώντας τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό και ενισχύοντας την αγάπη των νέων για το άθλημα.

Εκτός από την εντυπωσιακή απόδοση των παιδιών, αξίζει να τονιστεί η άψογη συμπεριφορά των γονέων καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η υποστήριξη και ο ενθουσιασμός τους φόρτισαν το Golden Cup με θετική ενέργεια, δημιουργώντας μια εξαιρετική ατμόσφαιρα άξια συγχαρητηρίων.

Οι προπονητές, από την πλευρά τους, επέδειξαν επαγγελματισμό και σωστή στάση, καθοδηγώντας τα παιδιά με ενθάρρυνση και υποστήριξη. Η ανάδειξη του ταλέντου και η ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος αποτέλεσαν κεντρικά στοιχεία του τουρνουά.

Το σχεδόν ανοιξιάτικο σκηνικό συνέβαλε επίσης στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος, με τον καλό καιρό να συνεχίζει να χαρίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την αφοσίωσή τους, στους γονείς για την υποστήριξή τους, και στους προπονητές για τον επαγγελματισμό τους.

Στη βάση κάθε παιδικού ποδοσφαιρικού γεγονότος, όπως αυτό που πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο Planet FC της Θεσσαλονίκης, διακρίνεται η φιλοσοφία που υπογραμμίζει τη χαρά της συμμετοχής περισσότερο από το αποκλειστικό κυνήγι της νίκης. Στον κόσμο του παιδικού ποδοσφαίρου, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων, ο ενθουσιασμός και η ομαδική πνευματικότητα έχουν την πρωταρχική σημασία.

Η επαγγελματική οργάνωση και το πνεύμα των συμμετεχόντων προσέδωσαν μια κορυφαία αίσθηση αθλητικού πολιτισμού. Το Golden Cup διακρίνεται καθώς επί σειρά ετών προωθεί την ιδέα ότι η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες ενισχύει την αυτοεκτίμηση, την κοινωνικοποίηση, και την ανάπτυξη θετικών αξιών, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η νίκη.
Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο χαρά, μάθηση και ανάπτυξη, όπου το κοινό, οι γονείς, οι προπονητές και, πάνω από όλα, οι ποδοσφαιριστές, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός αξέχαστου γεγονότος όπου οι αναμνήσεις θα τους γεμίζουν χαρά και νοσταλγία.

«Με χαρά υπογραμμίζω πως η επιτυχία ενός παιδικού ποδοσφαιρικού τουρνουά, όπως το Golden Cup δεν μετριέται μόνο από τα γκολ που σημειώθηκαν, αλλά από το κλίμα και την εμπειρία που δημιουργείται γύρω από αυτό.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς και στην 21η διοργάνωση αυτή η αίσθηση ενισχύθηκε, καθώς οι συμμετέχοντες κατάφεραν να αντλήσουν έμπνευση από τον αθλητισμό και να διαμορφώσουν θετικές σχέσεις. Το παιδικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένας αθλητικός αγώνας, αλλά μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη χαρακτήρα, κοινωνικών δεξιοτήτων και αθλητικής ηθικής. Οι μικροί αθλητές μαθαίνουν όχι μόνο πώς να νικούν, αλλά και πώς να αντιμετωπίζουν τις ήττες, πώς να συνεργάζονται και να απολαμβάνουν τη διαδικασία της βελτίωσης», τόνισε η πρόεδρος του ΟΑΣΠΕ για να συνεχίσει:
«Συγχαρητήρια και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους για αυτή την υπέροχη εκδήλωση, που αναδεικνύει τον αληθινό ποδοσφαιρικό πολιτισμό! Ας συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτούς τους νεαρούς αθλητές στο ταξίδι τους στον κόσμο του ποδοσφαίρου με αγάπη, ενθάρρυνση και σεβασμό».

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 32 τμήματα, τα οποία θα συγκροτήσουν περισσότερα από 500 παιδιά γεννημένα τα έτη 2010 ως και 2017!

 • ALANA SΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ)
 • ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
 • ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
 • ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΔΡΑΜΑΣ (ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ)
 • ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ)
 • ΠΗΝΕΙΟΣ BARAZE ΛΑΡΙΣΑ (ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ)
 • ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ (ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)
 • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΥΔΡΑΣ (ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ)
 • ΠΑΟΚ ΣΤΑΥΡΟΥ (ΕΠΣΜ)
 • ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΘΕΡΜΗΣ (ΕΠΣΜ)
 • ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (ΕΠΣΜ)
 • ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (ΕΠΣΜ)
 • ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ (ΕΠΣΜ)
 • BEBIDES 2000 (ΕΠΣΜ)
 • JOGA BONITO (ΕΠΣΜ)

Η διοργάνωση Golden Cup που έχει γίνει θεσμός, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, κι ασφαλώς έχει την έγκριση της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Στη φιλοσοφία των Golden Cup είναι η μη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων καθώς οι άνθρωποι του ΟΑΣΠΕ πιστεύουν ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από την ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Για την ιστορία αναφέρουμε τα αποτελέσματα της τελικής φάσης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K8

Μικρός τελικός

Ήφαιστος Θέρμης Vs Joga Bonito         4-1

Μεγάλος τελικός

Ακαδημία Σκύδρας Vs Alana Αλεξανδρούπολης     3-1

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K10

Μικρός τελικός

Αναγέννηση Πανοράματος  Vs Alana Αλεξανδρούπολης 1-6

Μεγάλος τελικός

Ακαδημία Σκύδρας 2 Vs Απόλλων Λάρισας  3-3 (10-9 πέν.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K12

Μικρός τελικός

Αναγέννηση Πανοράματος Vs Alana Αλεξανδρούπολης  3-2

Μεγάλος τελικός

Ακαδημία Σκύδρας Vs Απόλλων Λάρισας      1-4

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ K14

Μικρός τελικός

Θιναλιακός Κέρκυρας Vs Ηρακλής Θεσσαλονίκης  3-2

Μεγάλος τελικός

Αναγέννηση Πανοράματος Vs ΠΑΟΚ Σταυρού        3-3 (5-4 πέν.)

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους προπονητές και στους πρωταγωνιστές. Για το λόγο αυτό ο ΟΑΣΠΕ ανακοινώνει μόνο τις επιτυχίες των ομάδων που κατάφεραν μετά από συναρπαστικές αναμετρήσεις να φτάσουν στους τελικούς, επιβραβεύοντας την τίμια προσπάθεια. Καμία ομάδα δεν αποχωρεί άλλωστε από τη διοργάνωση χωρίς έπαθλο.

Συγχαρητήρια σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και συνεργάτες προπονητές, τους ιδιοκτήτες των Planet FC και κυρίως τον κ. Νίκο Τσιόγκα, τους γιατρούς, τους διαιτητές, την Αναγέννηση Πανοράματος για την άψογη φιλοξενία των φιλικών αγώνων Κ16 στο ΔΑΚ Πανοράματος, την κ. Νατάσα Μηνάκη για τη συμβολή της στους τελικούς, τον Παύλο Σαμπανίδη και Παναγιώτη Φαρμάκη, τους οδηγούς που μετέφεραν με ασφάλεια τα παιδιά στα γήπεδα, τους γονείς και κυρίως τα υπέροχα παιδιά που έκλεψαν καρδιές!

Ο διάσημος Youtuber Spike έγινε πόλος έλξης των παιδιών! https://www.youtube.com/@SpikeGames1

Ερχεται το Πάσχα ( 7-9 Μαΐου 2024) μια ακόμη άρτια διοργάνωση του ΟΑΣΠΕ! Οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και πάλι τη μαγεία του υγιούς ανταγωνισμού, σε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές δραστηριότητες για νέους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.

Σας περιμένουμε όλους να ζήσουμε μέρες γιορτινές με πολύ ποδόσφαιρο και δυνατές συγκινήσεις!

—————

Πληροφορίες στο +30 6977 856866 – dora.spor@gmail.com

Φωτογραφίες PhotonetStudioTsimpris

και στη Σελίδα Facebook της διοργάνωσης ΕΔΩ

Εκ μέρους του ΟΑΣΠΕ
Δώρα Ιωακειμίδου

21ο Golden Cup: Συναρπαστική πρεμιέρα με γκολ, πάθος και αθλητικό πολιτισμό

Συναρπαστική πρεμιέρα στο 21ο Golden Cup: Γκολ, πάθος και αθλητικός πολιτισμός στη Θεσσαλονίκη

Η καρδιά του παιδικού ποδοσφαίρου χτυπά στη Θεσσαλονίκη στο ξεκίνημα της της νέας χρονιάς! Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ενθουσιασμό και τη χαρά που κυριαρχούσαν στα κατάμεστα από κόσμο γήπεδα Planet FC την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, καθώς έκανε πρεμιέρα το πολυαναμενόμενο 21ο Πρωτοχρονιάτικο Golden Cup.

Συμμετέχουν 15 σύλλογοι από 7 διαφορετικές Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο περιβάλλον για τους νεαρούς αθλητές.

Τα περισσότερα από 500 παιδιά όντες πρωταγωνιστές πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα, επιδεικνύοντας όχι μόνο τεχνικές ικανότητες, αλλά και ανεξίτηλο πάθος για το ποδόσφαιρο. Οι αγώνες ήταν γεμάτοι συναρπαστικές στιγμές και πολλά γκολ, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που κράτησε το κοινό σε αγωνία και ενθουσιασμό μέχρι το σφύριγμα της λήξης!

Ο άριστος καιρός αποτέλεσε τον ιδανικό σύμμαχο για το Golden Cup, προσφέροντας στους νεαρούς ποδοσφαιριστές τέλειες συνθήκες για να αναπτύξουν το ταλέντο τους και να διαπρέψουν στον αγωνιστικό χώρο. Η φωτεινή ηλιοφάνεια και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες πρόσθεσαν μια ακόμα διάσταση στο θέαμα, καθιστώντας κάθε στιγμή αξέχαστη για τους συμμετέχοντες και τους θεατές.

Ένα μεγάλο μπράβο πρέπει να αποδοθεί και στους γονείς, οι οποίοι δεν ήταν μόνο υποστηρικτές των παιδιών τους αλλά και πρότυπα συμπεριφοράς. Η άψογη συμπεριφορά τους στις εξέδρες δημιούργησε ένα θετικό κλίμα, ενισχύοντας την αίσθηση κοινότητας και αθλητικής φιλίας που επικρατούσε σε κάθε γωνιά του γηπέδου.

Συνοψίζοντας, η πρώτη μέρα του Golden Cup στη Θεσσαλονίκη ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους, με πολύ πάθος, δεξιότητες και αθλητικό πνεύμα. Αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες ημέρες του τουρνουά, ενώ συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες για τον ενθουσιασμό και την αθλητική τους προσπάθεια.

Στη φιλοσοφία των Golden Cup είναι η μη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων καθώς οι άνθρωποι του ΟΑΣΠΕ πιστεύουν ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από την ενίσχυση του ανταγωνισμού.
Τα συμπεράσματα ανήκουν στους προπονητές και στους πρωταγωνιστές. Για το λόγο αυτό ο ΟΑΣΠΕ ανακοινώνει μόνο τις επιτυχίες των ομάδων που κατάφεραν
μετά από συναρπαστικές αναμετρήσεις να φτάσουν στους τελικούς, επιβραβεύοντας την τίμια προσπάθεια. Καμία ομάδα δεν αποχωρεί άλλωστε από τη διοργάνωση χωρίς έπαθλο.

Πληροφορίες: goldencup.gr

 

Δημοφιλή

Απόψεις