«Παραφερθήκαμε, άστοχη και άκομψη η κριτική μας στον κ. Καλαϊτζίδη»

407

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», μίλησε ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη, Κώστας Οικονομίδης.

Για τις κριτικές προς το πρόσωπο του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και για τον φετινό Άρη μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Κώστας Οικονομίδης, στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Αναλυτικά είπε:

Για το πώς βλέπει τον φετινό Άρη και τι δυνατότητες έχει: «Είδα τον Άρη σε ένα φιλικό και σε άλλο ένα παιχνίδι στο κύπελλο, αλλά όπως είπες και εσύ, είναι αρχή ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα, σε ένα πρωτάθλημα που είναι αρκετά δύσκολο και που γίνεται ακόμα δυσκολότερο με όλα αυτά τα προβλήματα. Ας ελπίσουμε οι φίλοι της ομάδας στο τέλος της χρονιάς θα δουν την ομάδα εκεί που αξίζει στην Ά Εθνική».

Για το πόσο δύσκολο είναι μία ομάδα να προετοιμάζεται τρεις μήνες και μέχρι τον Νοέμβριο να έχει παίξει τρία παιχνίδια: «Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλες τις ομάδες. Για τον Άρη όμως είναι χειρότερα, γιατί δεν έχει συνηθίσει κάτι τέτοιο και με το γεγονός ότι αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του Άρη προέρχονται από πιο μεγάλα πρωταθλήματα, είναι αρνητικό στοιχείο. Η παγίδα για τον Άρη είναι ότι οι περισσότεροι πιστεύουν πως θα ανέβει εύκολα στη Σούπερ Λιγκ. Χρειάζεται ηρεμία σε αυτή τη προσπάθεια, κάτι που λείπει από τον Άρη τα τελευταία χρόνια».

Για τα ποιό είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο για τον Άρη: «Ο Άρης όπως έκανε ένα restart, θα πρέπει αν κάνει το ίδιο και στο ποδοσφαιρική του δομή. Πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με τις ακαδημίες του, ώστε να βγάλει παιδιά δικά του όπως εγώ και άλλα παιδιά στο παρελθόν. Αλλά όταν όλοι οι υπεύθυνοι αλλάζουν με κινηματογραφική ταχύτητα δεν γίνεται αυτό. Πρέπει να υπάρχει μία συνέχεια και στα πρόσωπα και στα πιστεύω της ομάδας».

Για το ότι τα τμήματα υποδομής δεν ανήκουν στην ομάδα, αλλά σε ιδιώτη: «Αυτό αποτυπώνει πλήρως τα παράλογα που έλεγα πριν. Νομίζω ότι και στα χρόνια του ερασιτεχνισμού πρέπει η ομάδα να έχει όλα τα τμήματα, για αν υπάρχει μία ενιαία λειτουργία από την ομάδα. Αυτό που συμβαίνει τώρα γινόταν και πριν καμία όπου τα τμήματα ήταν χωρισμένα».

Το παράλογο είναι ότι η ομάδα, ενώ έχει οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια δεν ασχολείται καθόλου με τις ακαδημίες του. Πρέπει κάποια στιγμή, ως Ελλάδα να δώσουμε βάρος στους Έλληνες παίκτες».

Για το θέμα με το κ. Καλαϊτζίδη: «Η αλήθεια είναι ότι και εγώ και ο Νίκος μιλήσαμε με μία παρορμητικότητα τότε, επειδή όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε ξαναέρθει σε κόντρα με κάποιον στο χώρο του ποδοσφαίρου, νομίζω ότι μιλήσαμε λίγο άκομψα για ένα προπονητή της εμβέλειας του κ. Καλαϊτζίδη. Δεν πρέπει κανείς να σχολιάζει κάποιον συνάδελφο με τέτοιο τρόπο.

Οι δικηγόροι μας είναι σε επικοινωνία, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ρίξουμε όλοι λίγο νερό στο κρασί μας γιατί δεν αξίζει ούτε για το κ. Καλαϊτζίδη που έχει γράψει την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρo, ούτε σε εμάς να τρέχουμε στα δικαστήρια».