Δ. Σκαφίδας: Ενας ανήλικος στο Europa League!

275

Ο Πάουλο Μπέντο επενδύει στα νιάτα του Ολυμπιακού. Είναι κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από τη χρησιμοποίηση του Παναγιώτη Ρέτσου στην βασική ενδεκάδα των ερυθρόλευκων, αλλά και από την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο των Μανθάτη, Ανδρούτσου, Χουτεσιώτη και λιγότερο στους Τσιμίκα, Νικολάου.

Οι περιστάσεις τα έφεραν έτσι, ώστε να αναδειχθεί ακόμη ένα όνομα από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον Δημήτρη Σκαφίδα, ο οποίος ακόμα δεν έχει ενηλικιωθεί και θα βρεθεί στην αποστολή των Πρωταθλητών Ελλάδας, στο ματς με το ΑΠΟΕΛ, που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο του Europa League.

Λόγω του τραυματισμού του Στέφανο Καπίνο, ο γεννημένος στις 5 Αυγούστου 1999, Δημήτρης Σκαφίδας θα είναι ο τρίτος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, πίσω από τον Λεάλι που θα ξεικνήσει βασικός στο παιχνίδι της Λευκωσίας και τον 22χρονο Λευτέρη Χουτεσιώτη.

Ο 17χρονος προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα μόλις τον περασμένο Νοέμβρη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του τεχνικού τιμ, μέσα από τις εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια, αφού πρωταγωνιστούσε και στην ομάδα U-15 του Ολυμπιακού.

O Σκαφίδας είναι το αποκορύφωμα της έντονης παρουσίας της ερυθρόλευκης Ακαδημίας στην πρώτη ομάδα. Κι αυτό γιατί στην αποστολή του Ολυμπιακού θα είναι άλλοι 5 βγαλμένοι από τα σπλάχνα τους συλλόγου, ποδοσφαιριστές.

Ο γεννημένος στις 11.05.1997, Γιώργος Μανθάτης.

Ο γεννημένος στις 12.05.1996, Κώστας Τσιμίκας.

Ο γεννημένος στις 06.05.1997, Θανάσης Ανδρούτσος.

Ο γεννημένος στις 13.8.1998, Δημήτρης Νικολάου.

Ο γεννημένος στις 20.07.1994 Λευτέρης Χουτεσιώτης.

Ο μεγάλος άτυχος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, που δεν θα ακολουθήσει την ομάδα στην Κύπρο, είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Είναι ο αμέσως μεγαλύτερος σε ηλικία μετά τον ανήλικο, Δημήτρη Σκαφίδα! Ο καθιερωμένος στην άμυνα του Ολυμπιακού είναι γεννημένος στις 9.8.1998!

Πηγή: sport24.gr