«Φυτώριο» των Άγγλων η Bundesliga (βίντεο)

432

Ο 18χρονος Τζέιντον Σάντσο έκανε την άμυνα της Μπάγερ Λεβερκούζεν να βλέπει εφιάλτες στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga, καθώς δημιούργησε δύο γκολ της ομάδας του και σκόραρε το παρθενικό του τέρμα στο εμφατικό 4-0 της Ντόρτμουντ επί των «ασπιρίνων»!

Ο 18χρονος Άγγλος εξτρέμ ένα από τα κορυφαία ταλέντα παγκοσμίως στην ηλικία του επανήλθε στο αρχικό σχήμα της Ντόρτμουντ για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο -ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό- και έκανε με διαφορά την καλύτερή του εμφάνιση του μέχρι σήμερα στην Γερμανία, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει μια πολύτιμη νίκη και να εδραιωθεί στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Σάντσο είναι ένας από τους έξι ταλαντούχους Άγγλους ποδοσφαιριστές μικρότερους των 21 ετών που έπαιξαν φέτος στην α΄ κατηγορία της Γερμανίας. Όλοι τους έφυγαν από την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι τώρα η Bundesliga δεν ήταν φιλόξενο έδαφος για το αγγλικό ταλέντο, αφού τα περασμένα 37 χρόνια στην Γερμανία δεν υπήρξαν συνολικά έξι Άγγλοι ποδοσφαιριστές που να αγωνίστηκαν σε κάποιο σύλλογο.

Όμως τα πράγματα άλλαξαν πλέον και από τις δύο πλευρές! Οι γερμανικοί σύλλογοι εμπιστεύονται το αγγλικό ταλέντο και κορυφαία ταλέντα της Premier League δε διστάζουν να κάνουν το βήμα στην Γερμανία γνωρίζοντας ότι εκεί οι ευκαιρίες στους νεαρούς δίνονται πιο εύκολα.

Βλέπετε, σύμφωνα με έρευνα του 2017, η Premier League αποτελείται κατά 69,2% από ξένους παίκτες και ως εκ τούτου δεν υπάρχει μεγάλος χώρος για ταλέντα.

Ως εκ τούτου, ο 19χρονος Ρίσι Όξφορντ πίεσε ο ίδιος την Γουέστ Χαμ για να πει το «ναι» στην πρόταση δανεισμού του στην Γκλάντμπαχ όπου βρήκε τον Μαντέλα Έγκμπο που από το 2015 και σε ηλικία 17 ετών έκανε το βήμα από την Ακαδημία της Κρίσταλ Πάλλας!

Από εκεί και πέρα, παίκτης της Βόλφσμπουργκ είναι από το καλοκαίρι ο πρώην άσος της Ακαδημίας της Άρσεναλ Κέιλεν Χιντς που στα μέσα της σεζόν δόθηκε δανεικός στην Γκρόιτερ Φιρτ.

Τελευταία προσθήκη αγγλικού ταλέντου στην Γερμανία ήταν ο δαιμόνιος 20χρονος εξτρέμ Αντεμόλα Λούκμαν τον οποίον η Λειψία απέκτησε από την Έβερτον τον περασμένο Ιανουάριο και σε 8 εμφανίσεις είχε δύο γκολ και δύο ασίστ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Hp7o9oG9Gis

ΠΗΓΗ: http://www.ant1iwo.com/