Φινάλε με νίκη για την Κ17 του Παναθηναϊκού στο Puskas Cup

555

Με νίκη ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Puskas Cup η Κ17 του Παναθηναϊκού που επικράτησε της Χόνβεντ με 7-6 στην διαδικασία των πέναλντι.

Οι “πράσινοι”, έριξαν την αυλαία στο μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά στην μνήμη του μεγάλου Ούγγρου ποδοσφαιριστή Φέρενς Πούσκας, επικρατώντας της Χόνβεντ στα πέναλντι με σκορ 7-6.

Το “τριφύλλι” μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, δημιουργώντας πολύ γρήγορα ευκαιρίες για να προηγηθεί, με τους Ούγγρους ωστόσο να είναι αυτοί που… χαμογέλασαν πρώτοι καθώς άνοιξαν το σκορ στο 17′ έπειτα απο εύστοχη εκτέλεση πέναλντι.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε πιέζοντας για την ισοφάριση καταφέρνοντας να σκοράρει στο 44′ όταν ο Σπίνος εκμεταλλεύτηκε ένα “γκελ” της μπάλας που τον έφερε φάτσα με το τέρμα στέλνοντας την στο “πλεκτό”.

Το 1-1 ήταν και το σκορ ημιχρόνου στέλνοντας τους “πράσινους” στα αποδυτήρια με ανεβασμένη ψυχολογία. Στην επανάληψη ωστόσο, το τέμπο του αγώνα έπεσε θεαματικά, καθώς η κόπωση απο τα συνεχή παιχνίδια της διοργάνωσης έκανε την εμφάνιση της. Το σκορ παρέμεινε όπως έίχε, και το ματς οδηγήθηκε στην “Ρώσικη ρουλέτα”.

Η Ελληνική ομάδα ευστόχησε σε όλες τις εκτελέσεις πέναλντι, με την απόκρυση του Χατζηγιανάκη όταν το σκορ ήταν 7-6 υπέρ των “πρασίνων” να δίνει τελικά την νίκη στην ομάδα του.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού:

Χατζηγιαννάκης, Βαγιανίδης, Σπίνος, Μαυρουδής, Παρασκευόπουλος (58′ Σακελαρόπουλος), Κώστας (31′ Λαζαρίδης), Σερπέζης (58′ Αναστόπουλος), Ζαγαρίτης, Αθανασακόπουλος, Τουρκοχωρίτης (31′ Τζαβίδας), Ντοματάς (50′ Τσιμπόκας).